Vágólapra másolva!
Immár végérvényesen a klubfutball került a középpontba a világ labdarúgásában, a múlt héten már semmilyen válogatott viadalt nem rendeztek, ellenben nagyüzem volt az európai kupákban, és elkezdődött például a francia pontvadászat is. Álomcsapatunk nagyobbik része a nemzetközi porondon nyújtott teljesítménye alapján került be a legjobb 11 közé, a többiek pedig hazájuk pontvadászatában remekeltek.
Mickael Landreau (francia, FC Nantes): A Kanárik az előző szezonban kis híján kiestek az élvonalból, így a jelenlegi bajnokság első fordulójában aratott győzelmük a lehető legjobb rajt volt a számukra. Az RC Lens elleni 2-0-s diadal különösen a kapusnak, Landreau-nak volt különleges, hiszen a portás 300. élvonalbeli meccsét játszotta, és ezt remek teljesítménnyel ünnepelte meg.
Martin Stranzl (osztrák, VfB Stuttgart): A német ligakupát ugyan nem szokás maximálisan komolyan venni, de azért jó erőfelmérőnek számít a Bundesliga rajtja előtt, és a Stuttgart ebből a szempontból elégedett lehet, hiszen a svábok a bajnoki címvédő Bayern Münchent verték idegenben. A győztes gólt a jobbhátvéd Stranzl szerezte az utolsó percben, de a védőt nem csak azért választották meg a mérkőzés legjobbjának.Jorge Andrade (portugál, RC Deportivo): A Depor az idén csak az Intertotó-kupában szerepel, de ott jó úton halad afelé, hogy bejusson az UEFA-kupába is. A spanyolok az elődöntő első mérkőzésén az angol Newcastle Unitedet verték, és a győztes gól az előrehúzódó középhátvéd, Jorge Andrade érdeme volt, aki a jelek szerint marad a Depotivónál.Gary Lloyd (walesi, Carmarthen Town): A walesi csapatok meglepően jól szerepeltek az UEFA-kupa selejtezőjének első fordulójában, hiszen két együttes is továbbjutott, amire még sohasem volt példa. Egyikük, a Carmarthen Town a az ír Longford Townt verte ki, a hazai pályán 5-1-re nyerve, és a diadalból a veterán középhátvéd, Lloyd két góllal vette ki a részét.Yves Vanderhaeghe (belga, RSC Anderlecht): A belga együttesnek viszonylag könnyű ellenfél jutott a BL selejtezőjében, és az azeri Nyefcsi Baki nem is jelentett komoly akadályt a brüsszelieknek, akik egy ötöst rúgtak hazai pályán. Még a veterán balhátvéd, Vanderhaeghe is eredményes volt, aki idén meglepően gólerősen futballozik, a naptári évben már négyszer betalált.
Francisco Rufete (spanyol, Valencia CF): A spanyol együttes számára az Intertotó-kupa kiváló formába hozásnak tűnik, hiszen a hispánok egyre jobban futballoznak, és ennek áldozata most a holland Roda JC Kerkrade volt. A németalföldiek 4-0-ra kaptak ki a Mestallában, és a jobb oldali középpályás, Rufete ebből egymaga hármat vállalt.Bruno Cheyrou (francia, Girondins Bordeaux): A Ligue 1 rajtjának legnagyobb meglepetését a Bordeaux okozta azzal, hogy idegenben 2-0-ra verte az egyik bajnokesélyesnek tartott Marseille-t. A mérkőzés egyik legjobbja a Girondins középpályása, Cheyrou volt, aki gólt ugyan nem szerzett, de remekül fogta össze a csapatot és rengeteg labdát szerzett.Rafael van der Vaart (holland, Hamburger SV): A hamburgi gárda az idén szeretne végre kitörni a középszerűségből, és egyelőre jó úton halad afelé, hogy az Intertotó-kupán keresztül bejusson az UEFA-kupába. A HSV az elődöntőben, idegenben nyert 1-0-ra a cseh Sigma Olomouc ellen, és a gólt az Ajaxtól megvett középpályás, Van der Vaart érte el, aki igazi játékmesterként futballozott a meccsen.Giovanni (brazil, Santos FC): A brazil pontvadászat hét végi rangadóján mindenki a Santos sztárjára, Robinhóra volt kíváncsi, aki majd két hónap után lépett ismét pályára, ám a Corinthians elleni mérkőzés hőse nem ő, hanem az egykori barcelonai középpályás, Giovanni volt, aki két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a 4-2-ers győzelemből.
Juraj Halenár (Szlovák, Artmedia Petrzalka): A Bajnokok Ligája selejtezőinek szenzációja a szlovák Artmedia Petrzalka gólzáporos győzelme volt a skót Celtic FC ellen. Északi szomszédunk alaposan meglepte a Keltákat, és ebben a főszerepet a fiatal csatár, Halenár vitte, aki mesterhármast vágott, és még egy gólpasszt is adott, felhívva magára a menedzserek figyelmét.John Carew (norvég, Olympique Lyon): A francia bajnokcsapat drukkerei a koreai Béke-kupán nyújtott teljesítmény után kicsit aggódtak kedvenceik miatt, de az OL a múlt héten már ismét a régi fényében csillogott. Az együttes megnyerte a Francia Szuperkupát az Auxerre ellen, majd a bajnokságban is győzelemmel nyitott, és a nyáron igazolt norvég támadó a két meccsen négy gólt vágott.