Vágólapra másolva!
Szinte már biztos, hogy Jesper Grönkjaer, az Atlético Madrid dán válogatott labdarúgója a német Bundesligában szereplő VfB Stuttgarthoz szerződik. A 28 éves futballistának már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon kell átesnie ahhoz, hogy Giovanni Trapattoni tanítványaihoz csatlakozhasson.

A 28 esztendős játékos szerződtetésében komoly szerepet játszik a svábok másik dán légiósa, a BL-döntős A Milantól szerződtetett Jon Dahl Tomasson is.

Grönkjaer döntésének hátterében az áll, hogy bár szerződése 2007-ig köti az Atléticóhoz, a madridi együttes a nyári átigazolási szezonban már megszerezte Matrin Petrovot (Wolfsburg), illetve Maxi Rodriguezt (Espanyol) - azaz a dán játékos helye megkérdőjeleződött a kezdőcsapatban.

Emiatt Grönkjaer kérte az Atlético elnökét, Enrique Cerezót, hadd keressen magának új csapatot. A középpályás ügynöke, Vicenzo Morabito a Kicker magazinnak elmondta, védence lelépési ára mintegy hatmillió euró.

A Stuttgart nem adta fel a további erősítési terveket sem, a következő kiszemelt a Newcastle United portugál válogatottja, Hugo Viana.

[origo] / (MTI)