Vágólapra másolva!
Továbbra is az úgynevezett "kiscsapatok" a főszereplők jelenleg a világ labdarúgásában, hiszen a BL selejtezőjének első fordulójában még csak ők szerepelnek, így e heti álomcsapatunkban több olyan játékos is akad, akik máskor aligha fognak bekerülni a legjobbak közé. Rajtuk kívül még a továbbra is zajló Arany-kupa kupáról került be pár futballista, de akad afrikai kapus és veterán csatár is a kiválasztottak között.
Musztafa Csadili (marokkói, Raja Casablanca): Az Afrikai Bajnokok Ligájában a címvédő Enyimba Rangers nem szerepel valami jól, a nigériai együttes a csoportmérkőzések második fordulójában a hét végén a Raja Casablancától kapott ki. Pedig az Enyimba nem játszott rosszul, de nem bírt a marokkóiak kapusával, aki minden próbálkozást hárított, még egy tizenegyest is kivédett.
Owen Heary (ír, Shelbourne Dublin): A dublini együttes a BL selejtezőjében az északír Glentoran FC-vel mérkőzött, és a brit párviadal nagy érdeklődést váltott ki a szigetországban. Az ír bajnok végül kettős győzelemmel ment tovább, és a csapatkapitány Heary a 4-1-es hazai győzelemből góllal és gólpasszal vette ki a részét, sőt, a hét végi bajnokin is betalált.Oguchu Onyewu (Egyesült Államok): A házigazda amerikaiak alaposan megizzadtak a Gold Cup elődöntőjén Honduras ellen, hiszen pár perccel a lefújás előtt még a közép-amerikaiak vezettek. A hajrában azonban az USA csapata fordítani tudott, és a győztes gólt a középhátvéd Onyewu fejelte, akit ezt követően a meccs legjobbjának választottak meg.Rodolfo (brazil, Dinamo Kijev): Az ukrán bajnokságban a hét végén már a harmadik fordulót rendezték, és a kijeviek most játszottak először hagyományaikhoz méltóan, hiszen 4-0-ra verték a Sztal Alcsivszkot. A meccs hőse a brazil középhátvéd, Rodolfo volt, aki két gólt is fejelt (mindkettőt szögletből), miközben alapfeladatát is remekül ellátta.Leandro Vieira (brazil, FC Thun): A helvét bajnokságban a hét végén rangadóra került sor, hiszen a legutóbbi ezüstérmes FC Thun a címvédő FC Baselt fogadta, és a bajnokcsapat alapos verést kapott. A Thun 3-0-ra nyert, és a harmadik találatot a nyáron igazolt brazil balhátvéd, Leandro Vieira érte el, aki végig kiválóan futballozott.
César Prates (brazil, Botafogo): A brazil pontvadászatban a múlt héten két fordulót is rendeztek, és a riói Botafogo két meccsen négy gólt szerezve feljött az ötödik helyre a tabellán. A csapatból főleg a jobb oldali középpályás, César Prates villogott, aki a listavezető Ponte Preta elleni rangadón, majd a Brasiliense ellen is betalált.Ricardo Phillips (Panama): A közép-amerikai válogatott története legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy bejutott a döntőbe az Arany-kupán. A panamaiak az elődöntőben az esélyesebbnek tartott Kolumbiát győzték le 3-2-re, és Phillips kétszer is bevette a dél-amerikaiak hálóját.Jairo Patino (Kolumbia): A dél-amerikai együttes meglehetősen tartalékosan utazott el az Arany-kupára, de ehhez képest nem szerepelt rosszul, hiszen csak az elődöntőben esett ki. Ezen a meccsen nem Patinón múlt a siker, hiszen a középpályás kétszer is bevette a panamaiak hálóját, ám az ellenfél három találatot ért el.Sergi Orbeladze (grúz, Dinamo Tbiliszi): A tbiliszi együttes a BL előselejtezőjének egyik legizgalmasabb párviadalát vívta, és nagy küzdelemben verte ki az ész Levadia Tallinnt. A grúzok egygólos hátrányban kezdték a visszavágót, és a továbbjutást érő találatot középpályásuk, Orbeladze érte el.
Alan Shearer (angol, Newcastle United): A Szarkák kettős győzelemmel verték ki az Intertotó-kupából a szlovák ZTS Dubnicát, és a hazai visszavágón a veterán támadó, Shearer villogott. Ő szerezte csapata mindkét gólját, fejelt egy kapufát is, és góljainak jelentőségét tovább növelte, hogy így közel került a klubrekord beállításához: pályafutása során már 193 alkalommal talált be a Newcastle színeiben.Tomasz Gruszczynski (lengyel, F91 Dudelange): A luxemburgi együttes sporttörténelmet írt azzal, hogy a BL selejtezőjének első fordulójában kiverte a bosnyák Zrinski Mostart. A rendes játékidő utolsó percében még a bosnyákok álltak továbbjutásra, ám ekkor jött Gruszczynski, kiegyenlítve az összesített állást, majd a lengyel támadó a ráadásban is eredményes volt.