Vágólapra másolva!
Továbbra is az észak- és közép-amerikai régió bajnoksága, az Arany-kupa a legrangosabb esemény a világ labdarúgásában, de a múlt héten eldőlt a Libertadores-kupa sorsa is, és az európai kupák is elindultak - igaz, a BL-ben és az UEFA-kupában is csak az első selejtezőfordulóra került sor.  Így aztán a Gold Cup mellett elsősorban az Intertotó-kupából válogattunk álomcsapatunk összeállításakor.
Kasey Keller (Egyesült Államok): Az USA válogatottja egyelőre a várakozásoknak megfelelően szerepel az Arany-kupán, hiszen az amerikaiak ott vannak az elődöntőben. Az már más kérdés, hogy a csapat egyik legjobbja a kapus, akit a Costa Rica elleni csoportmeccsen a mérkőzés legjobbjának választottak meg, majd a Jamaica elleni negyeddöntőn tizenegyest védett.
Manuele Belleri (olasz, Lazio): A római egyesület az Intertotó-kupában a finn Tampere United ellen kezdte meg szereplését, és az olaszok az első meccsen hazai pályán sima 3-0-s győzelmet arattak. Az első találatot az Udinesétől szerződtetett jobbhátvéd, Belleri érte el, aki a lehető legjobban debütált új csapatában.Fabao (brazil, Sao Paulo FC): A Libertadores-kupa döntőjének visszavágója a vártnál simább meccset hozott, hiszen a Sao Paulo hazai pályán sima győzelmet aratott az Atlético Paranaense ellen. A házigazdák egyik legjobbja a mérkőzésen a középhátvéd Fabao volt, aki nem csak alapfeladatát látta el remekül, de egy gólt is fejelt.Mirko Plantic (horvát, Varteks Varazdin): A varazsdiak az Intertotó-kupában a francia RC Lenst fogadták, és sokáig úgy tűnt, hogy a horvát együttes hazai pályán szenved vereséget, hiszen a gallok még a kilencvenedik percben is vezettek 1-0-ra. Ekkor azonban jött az egész találkozón kiválóan futballozó Plantic, és az előrehúzódó középhátvéd egy pazar távoli bombával egalizált.Taye Taiwo (nigériai, Olympique Marseille): Az OM is hamar megkezdte a jelenlegi szezont, hiszen a patinás egyesület is az Intertotó-kupában szerepel, és a franciák első meccsükön idegenben nyertek a svájci Young Boys ellen. A győztes gólt a fiatal balhátvéd, Taiwo érte el, aki a nyári juniorvébén is remekelt, és a jelek szerint bejátssza magát a kezdő tizenegybe Marseille-ben.
James Milner (angol, Newcastle United): A Szarkák a korábban a Vasast búcsúztató szlovák ZTS Dubnicához látogattak az Intertotó-kupában, és idegenben is magabiztos győzelmet arattak, ami elsősorban a fiatal Milnernek volt köszönhető. A jobbszélsővel nem nagyon tudott mit kezdeni a hazai védelem, így már a negyedik percben gólpasszt adott, majd a második játékrészben maga is betalált.Steven Gerrard (angol, Liverpool FC): A liverpooli alakulat is azon patinás egyesületek közé tartozik, amelynek már júliusban megkezdődött az idény, a BL címvédőjének ugyanis már a selejtező első fordulójában pályára kellett lépnie. A walesi TNS ellen nem villogott ugyan a gárda, de a csapatkapitány Gerrardnak köszönhetően simán nyert: a hosszas huzavona után szerződést hosszabbító középpályás mesterhármast ért el.Elvis Danilo Turcios (Honduras): A közép-amerikai gárda is bejutott a legjobb nyolc közé a Gold Cupon, és ebben nagy szerepe volt Turciosnak is. A középpályás a Panama elleni csoportmeccsen még csak csere volt, de a Costa Rica elleni negyeddöntőn ott volt a kezdők között, és egy góllal, illetve egy gólpasszal járult hozzá a diadalhoz.Hasse Mattisson (svéd, Malmö FF): A malmői együttes ott van a svéd bajnokság élmezőnyében, és a pontvadászat kéthetes szünete után remekül folytatta szereplését, hiszen a hét végi fordulóban 2-1-re nyert a Halmstads BK ellen. A meccs hőse a hazaiak középpályása, Mattisson volt, aki csapata mindkét gólját szerezte - a tősgyökeres malmői focista nagy közönségkedvencnek számít az egyesületnél.
DaMarcus Beasley (Egyesült Államok): Az amerikaiak részéről a csoportmérkőzésen során Landon Donovan volt a fő gólfelelős, a Costa Rica elleni negyeddöntőben azonban Beasley vette át ezt a szerepet. A PSV Eindhoven támadója az első találatnál még csak előkészítőként jeleskedett, de ezt követően kétszer maga is eredményes volt.Hördur Sveinsson (izlandi, Keflavík): Nemzetközi kupamérkőzésen mesternégyest szerezni még akkor is kiemelkedő teljesítmény, ha mindez az UEFA-kupa selejtezőjének első fordulójában történik, amikor még a gyengébb együttesek szerepelnek. A Keflavík csatára, Sveinsson így minden bizonnyal nagypapa korában is emlegetni fogja azt a napot, amikor négyszer vette be a luxemburgi Etzella Ettelbruck hálóját.