Vágólapra másolva!
A chicagói Soldier Field-stadionban kezdte meg szombaton világ körüli turnéját a Real Madrid futballcsapata. Az ellenfél a mexikói Chivas Guadalajara együttese volt, s a kilencszeres Európa-kupa-győztes spanyol klub három saját nevelésű labdarúgója - Mejía, Guti és Soldado - góljaival 3-1-re győzött.

Eredmény:
Real Madrid - Chivas Guadalajara 3-1 (0-0)
Chicago, Soldier Field, 50 000 néző
v.: Kennedy (amerikai)
Real Madrid: Casillas - Míchel Salgado (Diogo, 63.), Helguera (Mejía, 75.), Pavón, Roberto Carlos (Raúl Bravo, 68.) - Gravesen, Pablo García (Guti, 46.), Zidane (Figo, 46.), Beckham - Owen (Soldado,.77.), Ronaldo (Raúl, 55.).
Chivas Guadalajara: Sánchez - Medina (Pérez, 78.), Reynoso, García, Ramírez - Morales (Parra, 68.), Sol, Alfaro (Magallón, 71.), Vela (Balboa, 19.) - Palencia (Rivera, 81.), Bautista.
gól: Mejía (79.), Guti (89.), Soldado (94.), illetve Palencia (72.)

A mérkőzésen bemutatkozott a Madrid két új uruguayi szerzeménye, Diogo és Pablo García. Pályára léptek a távozás gondolatával foglalkozó sztárok, a portugál Figo, a spanyol Guti és az angol Owen is, a gólok azonban a saját nevelésű fiúk érdeme. Mejía, Guti és Soldado ugyanis egyaránt a Real-ifiben cseperedett, s eddig egész pályafutásukat a királyi csapatnál töltötték. A mezőny legjobbja a pompás formában lévő Zidane volt.

A csapatkapitányi karszalagot - mivel Raúl és Guti is csak a szünet után jutott szóhoz - a Madrid színeiben ötszázadik mérkőzését játszó Roberto Carlos viselte. A brazil balbekk 1996-ban, 23 évesen került a csapathoz Fabio Capello edzősége idején. Erőssége volt az 1998-ban, 2000-ben és 2002-ben Bajnokok Ligáját nyerő gárdának, s ma a rangidősségi sorban a harmadik helyen áll Raúl és Guti, a két ősmadridi mögött.

A hangzatos "World Tour" nevet viselő körút - melytől 21 millió eurós bevételt remél Florentino Pérez klubelnök - július 30-án fejeződik be, majd háromnapos pihenő után Grazba utazik edzőtáborozni a csapat, s utána augusztus 14-én a Puskás Ferenc-válogatottal mérkőzik meg Budapesten.

A Real Madrid programja július 30-ig:
július 18.: mérkőzés a Los Angeles Galaxy (egyesült államokbeli) ellen
július 23.: mérkőzés a Kouan (kínai) ellen
július 25.: mérkőzés a Tokyo Verdy (japán) ellen
július 27.: mérkőzés a Jubilo Iwata (japán) ellen
július 29.: mérkőzés a Thai All Stars (thaiföldi) ellen

Ch. Gáll András