Vágólapra másolva!
Kemény munkával ki lehet javítani a hibákat - fogalmazta meg véleményét László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője azután, hogy csapata hazai pályán 2-0-ra kikapott az MTZ-RIPO Minszktől a labdarúgó UEFA-kupa selejtezőjének első fordulójában, a párharc első mérkőzésén.

"Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de nem adjuk fel. Rendkívüli módon bosszant, hogy pontrúgás utáni szituációból kaptuk a két gólt. Tudtuk, hogy a fiatal játékosaink még a jövő emberei, de ők egyszer a Ferencváros nagy értékei lesznek, ezért nem hagyom, hogy bárki is bántsa őket. A minszkiek abban voltak jók, amit vártunk, sokat futottak, küzdöttek, és veszélyesek voltak a pontrúgásaik. Az út elején állunk, nem adjuk fel, dolgozunk tovább" - mondta az összecsapást követő sajtótájékoztatón a zöld-fehérek trénere, aki eltiltása miatt csak a lelátóról kísérhette figyelemmel a találkozót.

Jurij Puntusz, a vendégek szakvezetője természetesen elégedetten nyilatkozott a találkozóról: "Már a mérkőzés előtti napokban éreztem, hogy nagyon jó formában vannak a játékosaim. Kicsit tartottam attól, hogy fiatal csapatom - amely zömében ifistákból áll - kicsit visszafogottan teljesít majd ebben a csodaszép stadionban, ám sikerült jól felkészíteni őket a találkozóra, és tökéletesen megoldották a feladatukat. Ez egy igazi európai kupameccs volt, a visszavágó is biztosan ilyen lesz. Nem számítok könnyű találkozóra Minszkben sem, hiszen a Ferencváros biztosan nem adja fel a küzdelmet, még az is lehet, hogy 3-1-re nyer a visszavágón, bár mi ezt nagyon szeretnénk elkerülni."

A második összecsapásra két hét múlva kerül sor a minszki Traktor-stadionban.

(MTI) / [origo]