Vágólapra másolva!
László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője azt szeretné, hogy tanítványai már a csütörtökön 20 órakor kezdődő első mérkőzésen magabiztos győzelmet arassanak a fehérorosz MTZ-RIPO Minszk ellen a labdarúgó UEFA-kupa selejtezőjének első fordulójában.

"Láttam az ellenfelet néhány videofelvételen. Egy rendkívül fegyelmezett együttes, de a hátsó alakzata könnyen zavarba ejthető. Balog és Rósa sokat segíthetnek a csapatnak, így nekem is több lehetőségem van" - mondta a zöld-fehérek trénere, aki szerint az egyetlen kérdőjel a balhátvéd posztja lehet a csütörtöki kezdőcsapatban.

Lipcsei Péter térdműtétje miatt mindkét találkozót kénytelen kihagyni, így a szakember Gyepes Gábort jelölte ki új jobbkezévé, és a válogatott futballista szeretne élni ezzel a lehetőséggel: "Gyerekkori álmom volt, hogy annak a csapatnak a kapitánya lehessek, amelyben felnőttem. Ezzel a bizalommal egyszerűen kötelező élnem, mind a csapat, mind a szurkolók felé."

Jurij Kuntusz, a MTZ-RIPO Minszk labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a Ferencváros az esélyes, ennek ellenére győzni szeretne az Üllői úton. "Elég jó formában vannak a játékosaim, így nem titkolt vágyam, hogy diadalt aratunk a Ferencváros otthonában. Nem nagyon tudtuk elemezni a zöld-fehérek játékát, így ezen a találkozón az lesz az elsődleges feladatunk, hogy a visszavágóra megfelelően kiismerjük ellenfelünket" - nyilatkozta a fehérorosz együttes trénere.

A szakember kitért arra is, hogy az fővárosi csapatnál a nyári szünetben nem voltak felhőtlenek a dolgok: "Természetesen kellemetlenül érint egy csapatot, ha az anyagi helyzet nem stabil, de a pályán ez nem számít semmit. Biztos vagyok benne, hogy a Ferencváros favorithoz méltóan lép majd pályára."

A Ferencváros várható összeállítása:
Udvarácz - Balog, Budovinszky, Tímár, Grósz - Rósa D., Takács, Gyepes, Tőzsér - Bajevszki, Laczkó