Vágólapra másolva!
A nemzetközi labdarúgásban nyáron sincsen uborkaszezon, hiszen alig ért véget a Konföderációs-kupa, máris kezdetét vette egy kontinensviadal, jelesül a CONCACAF-térség bajnoksága, az Arany-kupa. Álomcsapatunkba egyrészt innen, másrészt a már a második fordulónál tartó Intertotó-kupából válogattunk.
Jaime Penedo (Panama): Az idei Gold Cupon nem kellett sokat várni az első meglepetés-eredményre, hiszen a nyitómérkőzésen Panama 1-0-ra nyerni tudott Kolumbia ellen. A dél-amerikai együttes szinte az egész mérkőzést végigtámadta, és különösen az első félidőben játszott nagy fölényben, azonban a panamaiak kapusa kiváló formában védett, és minden próbálkozást hárított.
Gabriel (brazil, Fluminense): A 11. fordulónál tartó brazil pontvadászatban egyelőre nem a sztárcsapatok uralják a mezőnyt, a riói Fluminense, amely az utóbbi időben nem remekelt, páldául a második helyen áll. A klub a hét végén idegenben verte 2-1-re a Botafogo gárdáját, és a győztes találatot a jobbhátvéd Gabriel érte el.Marvin Andrews (Trinidad és Tobago): A trinidadi gárda második mérkőzésén is döntetlent játszott az Arany-kupán, és a Panama elleni 2-2-es döntetlen hőse a középhátvéd Andrews volt. A skót Rangersben légióskodó labdarúgó szerezte ugyanis csapata mindkét találatot, ami egy védőtől nem rossz teljesítmény.Pavel Mares (cseh, Zenit Szankt-Petyerszburg): A szentpétervári együttes a moszkvai csapatok sűrűjében igyekszik megkapaszkodni az orosz bajnokság élmezőnyében, és a hét végén egészen a második helyig ugrott előre a gárda, köszönhetően a Rosztov elleni idegenbeli győzelemnek. A találkozó egyetlen gólját a Zenit cseh középhátvédje, Mares érte el.Gretar Steinsson (izlandi, Young Boys): A helvét gárda viszonylagos biztonságban várhatta a belga Lokeren elleni visszavágót az Intertotó-kupában, elvégre az első meccsen idegenben nyert 4-1-re, de amikor a Lokeren vezetést szerzett Genfben, akkor kicsit izgulni kezdtek a drukkerek. Szerencsére az izlandi balbekk, Steinsson egy pazar találattal megnyugtatta őket, és a Young Boys végül a visszavágót is megnyerte.
Jussié (brazil, RC Lens): A lensi együttes a hazai 2-1-es győzelem után idegenben is nyerni tudott a lengyel Lech Poznan ellen az Intertotó-kupában, és így magabiztosan jutott tovább. A gallok győztes találatát a visszavágón a brazil Jussié érte el, aki már a 11. percben bebiztosította a Lens diadalát.Jafet Soto (Costa Rica): A közép-amerikai válogatott első két mérkőzésén bebiztositotta továbbjutását a legjobb nyolc közé az Arany-kupán, mivel előbb Kanadát, majd Kubát győzte le. Soto mindkét meccsen eredményes volt tizenegyesből, utóbbi találkozón gólpasszt is adott, és végig kiválóan futballozott.Philip Evans (Dél-Afrika): A Bafana-Bafana meghívottként szerepel a Gold Cupon, és meglehetősen tartalékos csapattal érkezett a tornára - ehhez képest rögtön az első mérkőzésén legyőzte a legnagyobb esélyes Mexikót. A mérkőzés legjobbjának az afrikaiak védekező középpályását, Evanst választották, aki amellett, hogy alapfeladatát szinte tökéletesen látta el, még gólt is szerzett.Martin Petrov (bolgár, VfL Wolfsburg): A német együttes az első meccsen hazai pályán csak egy 2-2-es döntetlent ért el az osztrák Sturm Graz ellen, így a visszavágón nem volt könnyű dolga, de Petrovnak köszönhetően a Farkasok kiharcolták a továbbjutást. A csapattól távozni akaró balszélső előbb tizenegyesből volt eredményes, majd miután az osztrákok kiegyenlítettek, akcióból is betalált.
Landon Donovan (Egyesült Államok): Az USA csapata favoritként vágott neki a térség bajnokságának, hiszen az amik hazai pályán szerepelnek, és első két csoportmérkőzésüket meg is nyerték. Ebben Donovan főszerepet játszott, elvégre az első találkozón Kuba ellen csereként beállva két gólt ért el, majd Kanada ellen is betalált.Luis Tejada (Panama): Az Arany-kupa idei kiírásának egyik meglepetéscsapata egyértelműen Panama gárdája, amely Kolumbia legyőzését követően Trinidad és Tobago ellen 2-2-es döntetlent ért el. A panamaiaktól különösen a csatár Tejeda villog, hiszen a tornán eddig ő érte el csapata mindhárom gólját.