Vágólapra másolva!
Angliában még sohasem adtak annyi pénzt egy futballistáért, mint amennyit a Liverpool kasszírozhatna csapatkapitányáért, Steven Gerrardért cserébe. Brit lapértesülések szerint a Chelsea első körben 32 millió fontot (50 millió euró) szán a középpályás kivásárlására, ezt az összeget azonban hajlandó lenne 35 millió fontra emelni.

Az eddigi átigazolási csúcs 29,1 millió font volt, ezt a Manchester United fizette a Leedsnek Rio Ferdinandért még 2002-ben. A Liverpool eddig tíz körömmel ragaszkodott Gerrardhoz, s bár korábban valóban napirenden volt a nemzetközi sikerre áhítozó játékos távozása, a vörösök azóta megnyerték a Bajnokok Ligáját, a 25 éves cséká pedig megígérte a szurkolóknak, hogy marad az Anfield Roadon.

A hosszabbításról múlt hét szerdán kezdődtek meg tárgyalások, a 'Pool vezetése egy kétéves szerződést tett le az asztalra, opcióval a következő két évre. Gerrard heti 100 ezer fontot keresne, ha elfogadná az ajánlatot, egyelőre azonban szűkszavúan csak annyit jegyzett meg, hogy átgondolja a döntést. (Saját honlapján ellenben azt közölte, elhagyná a klubot.)

Beszélt viszont a csapat edzője, Rafael Benítez, aki - ha rajta múlna - a világ minden kincséért sem vállna meg legértékesebb játékosától. A spanyol tréner kifejtette: Gerrardnak nemcsak hogy a Liverpoolból kéne visszavonulnia, de neki kéne lennie a csapat következő menedzserének is. Mindebből kitűnik, hogy Benítez saját magának is hosszú jövőt tervez a Mersey partján - igaz, az első évben elért eredményei alapján minden oka megvan a bizakodásra.