Vágólapra másolva!
Folytatódik a fociláz Budapesten: a Real Madrid és az argentin nemzeti tizenegy vendégszereplése mellett július 27-én a Forma-1-es pilótaválogatott is összecsap egy magyar All Star-csapattal a Puskás-stadionban.

A Real Madrid és az argentin válogatott sztárjai mellett a Forma-1 csillagait is megcsodálhatjuk idén a Puskás-stadionban, július 27-én, este negyed kilenctől ugyanis a Michael Schumacher vezette együttes - soraiban többek között még Fernando Alonsóval, Jarno Trullival, Giancarlo Fisichellával, Vitantonio Liuzzival, Baumgartner Zsolttal, a régi nagyok közül pedig Riccardo Patresével! - összecsap egy magyar All Star-csapattal. Róluk közelebbit egyelőre nem lehet tudni, később jelentik be, kik lépnek pályára.

Ahogy a pilótaválogatott eddigi történetében mindig, úgy ezúttal is jótékony célra megy a találkozó teljes bevétele. Harminc százalékban az UNESCO-hoz, hetvenben pedig különböző alapítványokhoz - a meccset élőben közvetítő Duna Televízió kérésére határainkon túlra is.

Arról egyelőre nem született döntés, hogy a mérkőzésre megnyitják-e a Puskás-stadion felső karéját, így per pillanat 22-23 ezer szabad jegyre lehet számítani. Ezeket egyébként tulajdonképpen jelképes áron, kilencven százalékban hatszáz forintért lehet megszerezni, csak a középső tribünre szóló tiketteket adják majd 1600-ért. Az összecsapást a 12 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg.

Baumgartner Zsolt elmondta, hogy a hétvégén a Minardi-csapat vendégeként a Francia Nagydíjon járt, ahol több pilótával is beszélgetett a mérkőzésről. Minden résztvevő örömmel várja a gálát, Michael Schumacher személyes üzenetet is küldött. ("Mindig nagy öröm számomra, ha a 'Nazionale Pilotiban' játszhatom, jó érzés együtt lenni a csapattal. Ráadásul ennek az egésznek célja van, elégedettséggel tölt el, ha adhatok valamit azoknak, akik kevésbé szerencsések, mint én. Nagyon várom a budapesti meccset, őszintén remélem, hogy mindenki nagyon jól fogja érezni magát!") A huszonöt éves múlttal büszkélkedő pilótaválogatott eddig 13 millió eurót gyűjtött össze fellépései során.

Baumgartner Zsolt és a szervezők