Vágólapra másolva!
Boldogan küldheti megérdemelt nyári pihenőjükre játékosait Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány, Brazília ugyanis pazar döntőben múlta felül Argentínát 4-1-re a Konföderációs-kupán.

Nem panaszkodhattak a szurkolók a Németországban zajló Konföderációs-kupa döntőjét követően sem, noha a heves vihar okozott némi bosszúságot számukra. A fináléban Brazília remek játékkal, 4-1-es sikerrel vágott vissza Argentínának a három héttel korábbi vb-selejtezőbeli vereségért, a drukkerek egy része azonban bőrig ázott a frankfurti stadion zárt terében is.

A méregdrága majna-frankfurti stadion teteje ugyanis nem szigetelt rendesen, s bár az új Commerzbank-Arena úgynevezett Kabrió-tetejét összezárták, a 188 millió euróból nemrég megépített stadion lelátóinak egy része mégis ázott. Az izgalmas meccs nézőinek azonban szemmel láthatóan nem vette el a kedvét ez a kínos kis hiba. A csapadék egyébként dél felől, a Boden-tó vidékéről érkezett, ahol kora este közel 140 kilométeres szél kíséretében tombolt a vihar.

A mérkőzés után érthető volt a brazilok öröme, a csapat 1997 után lett ismét első a Konföderációs-kupán. "Nyugodtan mehetnek játékosaim megérdemelt szabadságukra, a futballszellem ismét diadalt aratott. 35 napot együtt készülhettünk és dolgozhattunk, a fiúk csodálatosan viselkedtek" - lelkendezett a selecao kapitánya, Carlos Alberto Parreira.

"Nagyszerű show-val rukkoltunk elő, ez volt messze a legjobb meccsünk a tornán" - vélte Ronaldinho. "A vereség ellenére Argentína számára sok tapasztalattal bírt a sorozat, remélem, tudjuk ezt majd hasznosítani" - mondta Pablo Aimar, az argentinok egyetlen góljának szerzője.