Vágólapra másolva!
Tóth Géza, a zalaegerszegi klubot működtető részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke szerint az MLSZ pénteki döntése ellenére van remény arra, hogy a labdarúgócsapat a következő szezonban is az élvonalban szerepeljen.

A ZTE FC Rt. első számú vezetője bejelentette: a Nagy Ferenc által vezetett részvényes csoport lemondott a 113 millió forintos tagi hitelről, ezzel pozitívvá válik az rt. saját tőkerésze, amely az NB I-es licenc egyik alapfeltétele.

A Magyar Labdarúgó Szövetség másodfokú, fellebbviteli bizottsága pénteki ülésén utasította el a ZTE Football Club Rt. licenckérelmét, így a zalai csapat nem szerepelhet a 2005-2006-os bajnokságban. Az MLSZ elnöksége döntheti el, hogy feltölti-e az élmezőny létszámát, mivel ez nem kötelező.

"Az MLL-nek az a feladata, hogy minden tudását latba vesse, s mozgósítsa a rendelkezésére álló szakértőket valamennyi tagjának érdekérvényesítéséhez. Ennek megfelelően igyekszik mindent megtenni a zalaegerszegi labdarúgásért is!" - jelentette ki vasárnap Kisteleki István, a liga elnöke, miután egyeztetett a pénteki döntés értelmében az NB I-es nevezési jogától megfosztott ZTE vezetőivel.

Amennyiben a klubnak sikerül "rendeznie sorait", azaz pótolja azokat a hiányosságokat, amelyek miatt meghozta elmarasztaló határozatát a másodfokú fellebbviteli licencadó testület, akkor az MLL megpróbálja annak lehetőségét megkeresni, hogy az UEFA különleges eljárás keretei között felülvizsgálja a döntést. Erre magyar klub esetében - amióta a licencrendszer létezik - még nem volt példa.

Szerdán a ligatanács bírálja el a nevezéseket, majd fellebbezés esetén július 7-én az MLSZ elnöksége határoz az indulókról. A nevezéshez szükséges a klublicenc. A zalaegerszegi szurkolók hétfőn délután a polgármesteri hivatal előtt tüntettek a csapatért, majd a ZTE 16.30-kor kezdődött edzése előtt egy plakátot feszítettek ki a stadion bejárata előtt, amelyen ez állt: "három év mennyből a pokolba".

Az első edzés előtt Tóth Géza a részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke köszöntötte a játékosokat, akik közül mindössze hárman hiányoztak: Torma Gábor, Radu Sabo és Selei András. Az elnök megkérte a játékosokat, hogy legyenek még kis türelemmel, mert rövidesen megoldódik a csapat anyagi helyzete. Közölte, hogy a július 5-i közgyűlésen új vezetése lesz a ZTE FC Rt-nek és mindent megtesznek azért, hogy a klub, ha nehézségek árán is, de NB I-es maradjon.

A ZTE első edzésén egyébként alkalmi stáb működött közre: Madár Gábor, ifj. Mihalecz István, Tamás Gyula és Dobos Sándor tartotta a tréninget.