Vágólapra másolva!
A Genoa és az Empoli után harmadikként a Torino jutott fel az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalába. A bajnok Juventus városi riválisa az osztályozó visszavágóján kikapott ugyan a vendég Perugiától, ám 2-2-es összesítéssel, az ellenféllel szemben a szezonban elért jobb eredményeinek köszönhetően mégis kiharcolta az élvonalbeli szereplést. 

A rájátszás során Olaszországban nem számítanak az idegenben lőtt gólok (az első meccsen 2-1-re nyert idegenben a Torino), tehát a 90 perc letelte után, 0-1-es állásnál következhetett a hosszabbítás a visszavágón. Mivel a ráadásban nem született gól, a meccset 10 emberrel befejező Torino végül egy felettébb "érdekes" szabály miatt feljutott az élvonalba.

A Serie B-ben a második Empoli, a harmadik Perugia és a negyedik Torino is 74 ponttal végzett, s az egymás elleni eredmények alapján az ezüstérmes csapat azonnal feljutott az első osztályba. A Perugia spareggiót játszhatott a Torinóval, s mivel döntetlenre végzett egymással a két csapat, a hosszabbítás után Sándor Tamás egykori csapata örülhetett, mivel a bajnokságban (Torino-Perugia 2-0, Perugia-Torino 1-1) 4 pontot szerzett riválisa ellen. (Az olasz drukkerek örülhetnek: az átláthatatlan szabályokkal bíró rájátszást idén rendezték meg utoljára, s a jövőben az egymás elleni eredmény alapján dől el a sorrend pontazonosság esetén.)

A Torino két éve esett ki, s a múlt század közepe előtt igazi sztárcsapattal rendelkezett. 1949 május 4-én azonban nagy tragédia történt az együttessel, ugyanis a bajnokcsapat tagjait szállító repülőgép lezuhant, és a fedélzeten lévők (futballisták, újságírók, csapatvezetők) mindannyian meghaltak. Elvileg a gépen lett volna Kubala László is, akit szerződteni akart a Torino, ám fia betegsége miatt kihagyta a lisszaboni barátságos meccset és az azt követő végzetes visszautat. A klub soha nem tudott újra a régi fényében tündökölni, mert bár 1976-ban megnyerte a scudettót, ezekben az években jellemzően az első és a másodosztály között "liftezett" a Torino.

A tavalyi szezon hajrájában az akkori technikai igazgató, Renato Zaccarelli vette át a csapat irányítását, áém meglehet, a Torino új edzője az egykori Milan-szakvezető Alberto Zaccheroni lesz az élvonalban.

Eredmény, osztályozó, visszavágó:
Torino - Perugia 0-1 (0-0, 0-1, 0-1)
gól:
Mascara (21.)
kiállítva:
Mudingayi (119., Torino)

A Genoa, az Empoli és a Torino a kiesett Bologna, Brescia, Atalanta triót váltja a Serie A-ban.