Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség másodfokú, fellebbviteli bizottsága pénteki ülésén elutasította a ZTE Football Club Rt. licenckérelmét, így a zalai csapat nem szerepelhet a 2005-2006-os bajnokságban. Az MLSZ elnöksége döntheti el, hogy feltölti-e az élmezőny létszámát, mivel ez nem kötelező.

Berzi Sándor, a szövetség főtitkára azt is elmondta, hogy a Diósgyőr FC Kft., a Fehérvár FC Kft., a REAC Sport Kft., az FTC Labdarúgó Rt. és a Honvéd FC Kft. kérelmét elfogadta a másodfokú licencadó bizottság. A többi érintett már korábban megkapta az engedélyt.

Tóth Géza, a zalaegerszegi klubot működtető gazdasági társaság vezetője a távirati iroda érdeklődésére közölte, egyelőre még nem tudja, hogy milyen lépés következhet a ZTE részéről.

"Nem gondoltuk, hogy elutasítják a kérelmünket, bár nem tagadjuk, nem rózsás a társaság helyzete. Ezzel együtt azt hittük, s erre az elmúlt nyolc hónap munkája is reményt adott, hogy ki tudunk lábalni a gödörből és képesek leszünk megoldani a problémáinkat" - mondta Tóth.

Az rt. vezetője még hozzátette: a kérelem elbírálásánál fontos szempont volt, hogy ne legyen tartozása a gazdasági társaságnak.

"A hiánypótlás megtörtént, a szükséges iratokat a határidőig beadtuk, az önkormányzat és egy befektetői kör vállalásaira alapozva. Ezek szerint ez nem volt elég a licenckérelem kedvező elbírálásához. Kifogásokat azonban nem keresek, s azt sem tudom egyelőre, hogy mit teszünk" - jegyezte meg.

Szerdán a ligatanács bírálja el a nevezéseket, majd fellebbezés esetén július 7-én az MLSZ elnöksége határoz az indulókról. A nevezéshez szükséges a klublicenc.