Vágólapra másolva!

Még mindig doppinggal gyanúsítják a mexikóiakat

A korábbi tagadó nyilatkozatok ellenére úgy tűnik, mégis tiltott szert használt a mexikói labdarúgó-válogatott két tagja. E verziót erősíti, hogy a közép-amerikai ország szövetsége doppingügyben vizsgálatot indított a Konföderációs-kupáról - a hivatalos magyarázat szerint - fegyelmi okokból hazaküldött Aaron Galindo és Salvador Carmona ellen.

Csütörtökön kapott lábra a híresztelés, mely szerint a Cruz Azul két futballistája a június eleji világbajnoki selejtezők után produkált pozitív mintát. Ugyanakkor Joseph Blatter FIFA-elnök és Markus Sieger FIFA-szóvivő tagadta, hogy a két labdarúgó megbukott volna egy kontrollon. A Reuters értesülései szerint a FIFA pénteken hivatalos közleményt ad ki az üggyel kapcsolatban.

Ami a tornát illeti: Carlos Alberto Parreira, a világbajnok brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megpróbálja levenni a lélektani terhet csapata válláról, s kijelentette: a házigazdák gárdája a Konföderációs-kupa slágermeccsének ígérkező, szombati brazil-német elődöntő esélyese.

"Ha valamelyik fél előnyben van, akkor az a német együttes. Saját közönsége előtt játszik és egy nappal több pihenője volt, mint nekünk" - mondta a 62 éves szakember.

Parreira szerint kár a mérkőzést a 2002-es világbajnokság visszavágójaként kezelni, sokkal inkább a jövő évi torna egyik főpróbájának kell tekinteni. "Szerintem a németek nyerik a vb-t" - hízelgett a házigazdáknak a tréner.

Csapata Konföderációs-kupán mutatott játékáról elmondta: a brazil futballválogatottnak a folytatásban sokkal brazilosabban kell játszania, mint eddig. "Természetesen szeretnénk bekerülni a döntőbe, de biztos, hogy ezért az utolsó pillanatig küzdenünk kell majd szombaton" - fogalmazott.

A dél-amerikaiak szövetségi kapitánya elárulta: az ellenféltől elsősorban három játékosra figyel majd a nürnbergi összecsapáson.

"Tisztelem Ballackot és ezt a fiatal srácot, Podolskit. Aztán ott van még az az új gyerek, hogy is hívják? Ja igen, Schweinsteiger" - mondta a pénteki sajtótájékoztatón.

Már eldőlt az is, hogy a finálét a szlovák Lubos Michel vezeti. A 37 éves sípmester a tornán eddig a Brazília-Görögország (3-0), valamint a Németország-Argentína (2-2) találkozót dirigálta. A szombati német-brazil elődöntőt a chilei Carlos Chandia, a vasárnapi argentin-mexikói összecsapást pedig a Mexikó-Brazília (1-0) mérkőzésen Borgetti büntetőjét kétszer is újrarúgató olasz Roberto Rosetti vezeti. A bronzcsatán az ausztrál Matthew Breeze fújja majd a sípot.