Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szerint egyelőre pletykának minősül az a hír, hogy pozitív eredménnyel zárult két olyan mexikói játékos doppingvizsgálata, akik szerepelnek a Konföderációs-kupán elődöntős válogatottban.

A híresztelés szerint Salvador Carmona és Aaron Galindo bukott le, s őket nem is nevezte Ricardo Lavolpe szövetségi kapitány az Európa-bajnok görögök elleni szerda esti záró csoportmeccsre (0-0). Állítólag a Cruz Azul két futballistája a június eleji világbajnoki selejtezőkön elvégzett teszteken produkált pozitív mintát.

"Hallottuk a pletykákat, hangsúlyozom, a pletykákat, hiszen semmilyen konkrétumról nincs még szó" - mondta Markus Siegler FIFA-szóvivő.

Az azonban meglehetősen furcsa, hogy a stabil kezdőembernek számító Carmona és Galindo - igaz a biztos továbbjutás tudatában - nem jutott szóhoz szerdán. A mexikói szakvezető röviden "fegyelmi okokkal" magyarázta döntését.

Kijelentését megerősítette Joseph Blatter, a FIFA elnöke is, aki Franz Beckenbauernek, a szervezőbizottság vezetőjének azt mondta: a két játékosnak "magatartásbeli problémák" miatt kell hazautaznia Németországból

A FIFA egyébként az előző Konföderációs-kupán elhunyt Marc-Vivien Foé emlékének ajánlotta fel a torna szombati második elődöntőjét. A kameruni kiválóság 28 évesen esett össze 2003. június 26-án a lyoni Gerland Stadionban, amikor együttese Kolumbia csapatával találkozott a legjobb négy között.

Joseph Blatter FIFA-elnök a tragédia után felvetette, hogy a következő - azaz a mostani - kupát nevezzék el Foéról, de ötlete azóta feledésbe merült.