Vágólapra másolva!
A Chelsea július 1-i hatállyal leszerződtette Asier Del Hornót, az Athletic Bilbao 24 éves balhátvédjét/baloldali középpályását. A négyszeres spanyol válogatott baszk labdarúgó José Mourinho menedzser első igazolása az új idényre. A Chelsea nyolcmillió fontot (12 millió eurót) fizet a Bilbaónak a játékosért, aki három évet írt alá a Premier League bajnokához.

Del Hornóra azért van szüksége Mourinhónak, mert a Chelsea védelmének bal oldalán a francia William Gallas nem igazán megoldás - merthogy elsősorban belső védő -, a természetes balbekknek számító Wayne Bridge pedig bokáját törte, nem beszélve arról, hogy az ő klasszisa nem biztos, hogy megfelelő egy Chelsea-szintű együttesbe.

"Asier nagyszerű, nemzetközi tapasztalattal rendelkező futballista, ideális erősítés lesz az egyik hiányposztunkon. Biztos vagyok benne, hogy kulcsfigura lesz ebben az idényben, amelyben angol bajnoki címünk megvédése és a bajnokok Ligája megnyerése lesz a célunk" - jelentette ki Mourinho.

Peter Kenyon, a londoni klub ügyvezető igazgatója hasonló szellemben nyilatkozott: "Asier érkezése tovább erősíti a csapatot, és fokozza a rivalizálást, ami csakis előnyünkre szolgálhat."

Ch. Gáll András

[origo]