Vágólapra másolva!
Papírforma eredményekkel folytatódott a Konföderációs-kupa: az A csoportban a házigazda Németország 3-0-ra verte Tunéziát, míg az argentin válogatott 4-2-re múlta felül Ausztrália legjobbjait. A két győztes csapat ezzel bejutott az elődöntőbe. 

Míg az Ausztrália elleni első mérkőzésen a védelme gyengélkedett, ezúttal sokáig úgy tűnt, inkább a támadójátékkal vannak problémái a házigazda német válogatottnak a Konföderációs-kupán. A 72. percig ugyanis nem tudott betalálni Tunézia kapujába Jürgen Klinsmann együttese, igaz, túl sok kísérletet nem is tett erre. A 4. percben ugyan Asamoah vezetést szerezhetett volna, de hosszan tette maga elé a labdát. Ezután már csak egyszer 31. percben veszélyeztetett komolyabban a Nationalelf az első félidőben, ekkor Ballack fejese után mentett a kapufánál helyezkedő Clayton. Tunézia részéről Dzsaziri a 9. percben sikerült átemelnie Lehmannt, de a labda a kapu mellett szállt el, majd a 25. percben már a német kapus ütötte ki Clayton lövését.

Egy ideig a szünet után sem történt sok említésre méltó: az egyik oldalon egy Podolski-, a másikon egy Csadli-lövés, majd egy Lehmann kapus társaságát kereső szurkoló a pályán. A találkozó a 72. perctől pörgött fel, ekkor Ballackot vágta fel a tizenhatoson belül Abadi, a sértett pedig a büntetőből megszerezte a vezetést. A 80. percben Schweinsteiger lépett ki Podolski labdájával, elfektette a kapust, majd a hálóba gurított. Nyolc percre rá Hanke fejesét elsőre még kiütötte Bumnizsel, a kipattanót azonban már közelről a kapuba tessékelte a frissen beállt csatár. A vége tehát sima győzelem, Németország bejutott az elődöntőbe.

Nem született meglepetés az esti találkozón sem, habár Argentína a háromgólos vezetés után kissé megnehezítette a saját dolgát Ausztrália ellen. A 12. percben Figueroa látványos tilitoli végén lőtte ki a kapu jobb oldalát, majd - akárcsak a Tunézia elleni mérkőzésen - Riquelme tizenegyesből szerezte a dél-amerikaiak második gólját. A 53. pecben Figueroa bombagóllal növelte az előnyt, amelyből a másik oldalon Aloisi büntetőből faragott a 62. percben. Tíz perc múlva ismét Aloisi vágta közelről a léc alá labdát, miután szemfülesen lefülelte Heinze mellel végrehajtott hazaadását. Hogy ne legyen szoros a végeredmény, arról megint csak Figueroa gondoskodott: a csatár a 89. percben Riquelme átadása után három méterről szerezte meg harmadik gólját, és alakította ki a 4-2-es végeredményt.
A csoport favoritjának nem okozott gondot a négy közé jutás.

A csoport, 2. forduló:
Tunézia - Németország 0-3 (0-0)
Köln, 36 ezer néző
vezette: Prendergast (jamaicai)
Tunézia: Bumnizsel - Trabelszi, Abdi, Dzsaidi, Clayton - Csedli, Godban (Namusi, 60.), Mnari, Nafti - Santos, Dzsaziri
Németország: Lehmann - A. Friedrich, Mertesacker, Huth, Hitzlsperger (Schneider, 68.) - Deisler, Frings, Schweinsteiger - Ballack - Asamoah (Kuranyi, 62.) Podolski (Hanke, 85.)
gól: Ballack (72. - 11-esből), Schweinsteiger (80.), Hanke (88.)

Ausztrália - Argentína 2-4 (0-2)
Nürnberg, 15000 néző
vezette: Maugin (szingapúri)
Ausztrália:
Schwarzer - Muscat (Viduka, 46.), Moore, Milicevic (McKain, 55.) - Neill, Emerton, Vidmar, Skoko (Culina, 74.), Cahill - Aloisi, Chipperfield
Argentína: Lux - Zanetti, Samuel, Coloccini (Gonzalo Rodriguez, 85.) Heinze - Santana (Cambiasso, 66.), Bernardi, Riquelme, Sorin - Saviola (Aimar, 73.), Figueroa
gól: Aloisi (62. - 11-esből, 72.), illetve Figueroa (12., 53., 89.), Riquelme (32. - 11-esből)