Vágólapra másolva!
Lennart Johansson, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint a női labdarúgóknak jóval szexisebb felszerelést kellene hordaniuk, mert ezzel nagyot nőhetne a sportág népszerűsége.

"A nőkre teljesen más szabályok vonatkoznak, mint a férfiakra. Úgy érzem, sokkal könnyebb lenne szponzorokat találni, ha ezek a lányok egy kicsivel többet mutatnának magukból. Valami olyasmire gondolok, mint amilyet a női röplabdások viselnek" - nyilatkozta a brit BBC rádióállomásnak a szövetség első embere, aki jelen van a szigetországban zajló női Európa-bajnokságon.

Johanssonhoz hasonlóan vélekedett Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke is: "Egyszerűen nőiesebbnek kellene lenniük. Egy rövidebb nadrág és egy szűkebb sportszár sokat dobna a lányokon."

Ahogy az várható volt, a másik fél képviselőiben nem váltott ki osztatlan elismerést a javaslat. "Nagyon feldühít, amikor ilyesmiket hallok" - mondta Frida Ostberg, az Eb-n elődöntős svéd válogatott játékosa. "A felszínes világban a külsőségek számítanak, mi azonban amiatt szeretnénk érdekesek lenni, amit a pályán nyújtunk".

"Nem azért vagyunk itt, hogy csinosak legyünk, hanem azért, hogy futballozzunk. A Norvégia elleni drámai küzdelem, azt hiszem, elég szórakoztató volt" - tette hozzá csapattársa, Kristin Bengtsson arra utalva, hogy a svédek a legjobb négy között hosszabbításban maradtak alul 3-2-re északi riválisukkal szemben. Utóbbi játékos megjegyezte: rendkívül meglepte, hogy honfitársuk, Lennart Johansson ilyen kijelentésre ragadtatta magát.