Vágólapra másolva!
Angol lapértesülés szerint játékoscserére készül a Real Madrid és a Chelsea: a spanyolokhoz kerülne Frank Lampard, míg a volt liverpooli Michael Owen visszatérne Angliába.

A napokban még a manchesteri Cristiano Ronaldót emlegették Owen "váltótársaként". Az angol támadó állítólag a hét elején közölte: ha el kell hagynia Madridot, akkor a Chelsea-hez szerződne.

Lampard a világ egyik legjobb középpályásai közé tartozik, így nem váratlan a Real érdeklődése. Az viszont hatalmas meglepetés lenne, ha a Chelsea elengedné első számú kulcsemberét, aki a legutóbbi szezonban káprázatos teljesítménnyel járult hozzá az együttes meneteléséhez, a bajnoki cím megszerzéséhez.

Cristiano Ronaldo viszont - helyi lapértesülés szerint - 2010-ig a Manchester United labdarúgója marad, s eredetileg 2008-ig szóló kontraktusának módosított változata a következő szezonban lép életbe. A Manchester Evening News úgy tudja, hogy a klasszis még a nyári felkészülés június végi kezdete előtt aláírja az új megállapodást.

A portugál jobbszélső két évvel ezelőtt került az Old Traffordra, s akkor még meglehetősen hátul kullogott a fizetési rangsorban. Huszonnégy hónap alatt azonban jelentősen változtak az erőviszonyok a Vörös Ördögöknél, Ronaldo kulcsember lett, így érthető, hogy fizetésemelést kért. A tárgyalások több héten át tartottak, s a klubot kissé kényszerhelyzetbe hozta a Real Marid és a Chelsea érdeklődése. Ronaldo a jövőben gyakorlatilag ugyanannyit keres majd, mint a rangsor második szintjéhez tartozó Wayne Rooney, Paul Scholes és Ryan Giggs.

Rafael Benítez, a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool vezetőedzője szerint szinte kizárt, hogy keretét a Real Madridból érkező sztár labdarúgókkal erősítsék meg a nyáron. "Vannak, akik nem hagyhatják el klubjukat, vannak, akiket mi nem szeretnénk megvásárolni. A sajtó mégis hírbe hoz bennünket ezekkel a futballistákkal, pedig nincs annyi pénzünk, hogy őket leigazoljuk" - jelentette ki a szigetországi gárda spanyol trénere az El Mundo Deportivo című napilapnak.

A spanyol újság szerint Luis Figo, Raúl és Guti érdekelné a liverpooliakat. A portugál sztárt a Bolton Wanderersszel és az egyik dúsgazdag katari klubbal is hírbe hozták. Benítez visszafogottsága némileg meglepő annak tükrében, hogy kedden derült ki: a legutóbbi Bajnokok Ligája-szezon UEFA-bevételeiből 30,6 millió euró jut a Vörösöknek. Ráadásul a télen már érkezett klasszis a Realtól: Fernando Morientes 9 millió euróért igazolt az Anfield Roadra.