Vágólapra másolva!
Az argentin labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a tunéziai együttest a Németországban zajló Konföderációs-kupa nyitómérkőzésén. A házigazdák gólgazdag meccsen verték Ausztráliát.

Jobban kezdett a 2004-es Afrika-kupa-győztes, hiszen már a 18. percben büntetőhöz jutott, de Imed Mhadhebi csúnyán mellé lőtt. Ettől fölébredt a dél-amerikai gárda - amely múlt szerdán a brazilok 3-1-es legyőzésével kvalifikálta magát a jövő évi világbajnokságra -, és Riquelme értékesített 11-esével egygólos előnyre tett szert a szünetig.

A második játékrészben a tunéziaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de Javier Saviola egy kontrát követően kettőre növelte az argentinok előnyét. A 72. percben German Lux, a kék-fehérek kapusa másodszor is "összehozott" egy büntetőt, s ezt már nem ajándékozták oda az észak-afrikaiak. A hajrá már nem hozott újabb gólt, így az argentinok nyerték a nyitányt.

A házigazda német válogatott fordulatos mérkőzésen 4-3-ra legyőzte az ausztrál együttest a nyitónap második mérkőzésén. A vendégek kétszer is egyenlítettek, ám végül Ballackéknak sikerült kiharcolniuk a győzelmet.

Konföderációs-kupa, A csoport, 1. forduló:
Argentína - Tunézia 2-1 (1-0)
Köln, 25 ezer néző
v.: Rosetti (olasz)
Argentína: Lux - G. Rodriguez, Coloccini, Heinze - Sorín (Zanetti, 79.) - Santana, Bernardi, Riquelme, M. Rodriguez - Saviola (Tévez, 66.), Galletti.
Tunézia:
Fadel - Szaidi, Trabelszi (Masszud, 46.), Avari, Dzsaidi - Sadli, Benasur, Mnari, Esszediri - Madhebi (Santos, 46.), Guemandia (Dzsaziri, 78.).
gól:
Riquelme (33., 11-esből), Saviola (56.), illetve Guemamdia (72., 11-esből)

Németország - Ausztrália 4-3 (2-2)
Frankfurt, 48 500 néző
v.: Amarilla (paraguayi)
Németország: Kahn - Friedrich, Mertesacker, Huth, Hitzlsperger - Schneider (Deisler, 76.), Frings, Ballack, Schweinsteiger (Ernst, 83.) - Kuranyi (Asamoah, 68.), Podolski.
Ausztrália:
Schwarzer - Muscat, Moore, Popovic (McKain, 57.), Neill - Emerton, Cahill (Culina, 74.), Milicevic, Skoko - Aloisi, Chipperfield (Thompson, 82.)
gól:
Kuranyi (17.), Mertesacker (23.), Ballack (60., 11-esből), Podolski (88.), illetve Skoko (21.), Aloisi (31., 91.)

A csapatkapitány Rafael Márquez nem szerepelhet a mexikói válogatott csütörtöki, Japán elleni mérkőzésén, mivel ágyéksérüléssel bajlódik. Az FC Barcelona védője jelenleg nem is edzhet. Az még nem dőlt el, hogy a folytatásban számíthat-e rá a szakvezetés.

[origo] / (MTI)