Vágólapra másolva!
Luis Fernandez, a Paris Saint-Germain korábbi edzője az al-Rajjan labdarúgócsapatának kispadját foglalhatja el. Névrokona, Jean Fernandez a következő két évben az Olympique Marseille csapatát irányítja. Távozik posztjáról Michel Pavon, az élvonalban maradt Bordeaux vezetőedzője.

A katari klub sajtóértesülések szerint az idény végéig kötne szerződést a spanyol származású francia trénerrel. Fernandez tavaly júniusig az Espanyolnál dolgozott, de a szezon végén nem tudtak megállapodni vele a folytatásról a vezetők, így már egy esztendeje nincs munkája.

Névrokona, Jean Fernandez a következő két évben az Olympique Marseille csapatát irányítja, miután a szakembert nevezték ki Philippe Troussier helyére. Fernandez korábban már négy hónapig dolgozott az OM-nél. Edzőként a Cannes, a Nice, a Lille és a Sochaux együttesét is dirigálta a tréner.

A 36 esztendős Michel Pavon lemondott a Bordeaux-nál, azonban nem hagyja el a 15. helyen záró együttest, hanem továbbra is az edzői stábbal marad, csak éppen más beosztásban.

Az elmúlt hónapokban többször szívproblémákkal kezelt Pavont sokan bírálták, amiért együttesét két idény alatt egyszer sem tudta kivezetni a nemzetközi porondra. Utódját később nevezik meg.

A klubvezetők most erősítésre szánták el magukat, hétfőn például megszerezték Vladimir Smícert, a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool cseh középpályását. A BL-döntő egyik hőse már játszott Franciaországban, 1998-ban bajnoki címet nyert az RC Lensszal.