Vágólapra másolva!
Lisztes Krisztián nem fogadta el az osztrák labdarúgó-bajnokságban szereplő Austria Wien szerződésajánlatát. A válogatott középpályásért bécsi sajtóértesülések szerint spanyol klubok folytatnak versenyt.

A 28 éves válogatott középpályás eredetileg már a tavalyi idény után távozni kívánt a 2004-es bajnok és kupagyőztes Werder Brementől, de áprilisban súlyos térdsérülést szenvedett, így kútba estek az erre vonatkozó tervei. A brémai vezetők akkor rendkívül nagyvonalúan újabb egy évre szóló szerződést kínáltak neki, amit a játékos elfogadott.

Lisztes - aki 2001-ben, a VfB Stuttgarttól igazolt a Weser-partiakhoz - egy év szünet után idén áprilisban tért vissza a pályára, de nem tudott ismét stabil kezdőemberré válni a Werderben.

A magyar középpályás a Der Standardnak úgy nyilatkozott, nem fogadja el a bécsi ajánlatot, noha nagyon érdekesnek találta, ám jelenleg komoly ajánlata van a spanyol első osztályból, amelyet nagyobb kihívásnak tart.

Az Austria Wien eddig Fränky Schiemer, Andreas Lasnik (mindkettő Josko Ried), Philipp Netzer (Enjo Altach) és Nastja Ceh (FC Bruges) személyében négy új játékost szerződtetett, míg a kölcsön adott futballisták közül visszarendelte Roland Linzt (Sturm Graz), Robert Almert és Pascal Veleket (mindkettőt a Leobentől).

A távozók között Michael Wagner, Marc Ziegler, Adfam Petrous, Krzysztof Ratajczyk, Richard Kitzbichler, Radoslaw Gilewicz és Ivica Vastic neve szerepel.

(MTI) / [origo]