Vágólapra másolva!
Szenzációsra sikeredett a Napolival és a Juventusszal nyolcszoros olasz bajnok, Bajnokok Ligája- és UEFA-kupa-győztes Ciro Ferrara búcsúmérkőzése, amelynek másik sztárja a városba 14 év után visszatérő argentin futball-legenda, Diego Maradona volt.

A 49-szeres válogatott védőt a San Paolo-stadionban 70 ezer fanatikus néző éltette, csakúgy mint Maradonát, akivel két bajnoki címet és 1989-ben UEFA-kupát nyert a város csapata.

Az elmúlt években kokainfüggőséggel kezelt argentin zseni csütörtök délután érkezett Nápolyba, amely teljesen felbolydult ez alkalomból. A sztár ugyan nem játszott a Ferrara volt játékostársaiból összeállított Napoli-Juventus "rangadón", ám a találkozó előtt kifutott a pályára, és egy tiszteletkörrel köszöntette a láttára euforikus hangulatba került drukkereket.

"Azért jöttem el, hogy részese legyek Ciro köszöntésének, aki nemcsak remek játékos, hanem nagyszerű ember is. Szerettem volna játszani, de a térdem sajnos nincs olyan állapotban, sajnálom" - nyilatkozta az olasz hírügynökségnek (ANSA) a 44 éves Maradona, aki az elmúlt években ijesztően elhízott, most azonban szinte már a régi formájában tündökölt.

"Most nem játszhattam, de a jövőben mindenképpen visszatérek ide, hogy a pályán búcsúzhassak ezektől a csodás emberektől, akiknek a szeretete nagyon meghatott. Nem gondoltam volna, hogy mind a mai napig így emlékeznek rám itt" - folytatta elérzékenyülve Maradona.

A mérkőzés igazi örömjátékot hozott, a Ferrara vezette Napoli 4-1-re verte a többek között Zinédine Zidane-nal, Gianluca Viallival, Alessandro Del Pieróval erősített Juventust.

A 38 éves, olasz bajnoki címeket tekintve rekorder Ferrara a jövőben is a torinói klub alkalmazásában marad, s az ifjúsági csapattal foglalkozik majd.