Vágólapra másolva!
A menesztett Matthias Sammer helyére több kandidáló akad a Stuttgart labdarúgócsapatánál, német lapértesülések szerint eséllyel pályázik a posztra Ottmar Hitzfeld és Christoph Daum is. A szurkolók öröme azonban nem lehet felhőtlen: a Kicker szerint kész tényként kezelhető, hogy Kevin Kuranyi a Schalkéhez szerződik.

Négy szakembert is esélyesnek tart a német sajtó a Stuttgart labdarúgócsapatának megüresedett kispadjára. A sváb klub pénteken menesztette a Felix Magathot tavaly júliusban váltó Matthias Sammert, helyére a hírek szerint a Nürnberg szakvezetője, Wolfgang Wolf mellett Ottmar Hitzfeld, Christoph Daum, illetve az osztrák GAK trénere, Walter Schachner pályázhat sikerrel.

A pletykák arról is szólnak, ha Wolf lesz a befutó, úgy vele együtt Stuttgartba szerződik a Nürnberg szlovák csatára, a Bundesliga idei gólkirálya, Marek Mintal is.

Rossz hír a stuttgarti drukkereknek, hogy a Kicker magazin szerint kész tényként kezelhető, hogy Kevin Kuranyi a Schalke 04-hez szerződik. Szabics Imre klubtársa csupán annyit közölt, hogy vasárnap vagy hétfőn jelenti be, hol futballozik a jövőben.

A stuttgarti klubvezetés meg akarja tartani őt - a jelenlegi szerződése egyébként 2008-ban jár le -, azzal azonban, hogy a csapat csak ötödik lett a Bundesligában, vagyis nem tudta kiharcolni a Bajnokok Ligája-szereplést, nagymértékben megnőtt a támadó távozásának esélye.

A bajnokságban ezüstérmes Schalke állítólag 4,5 millió euróért szerződtethetné a magyar és brazil felmenőkkel rendelkező Kuranyit, aki iránt külföldi klubok is érdeklődnek.

[origo] / (MTI)