Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét vége a világbajnoki selejtezők jegyében telt: nem csak Európában, de Dél-Amerikában, Afrikában, Ázsiában és a CONCACAF-zónában is kvalifikációs mérkőzéseket rendeztek. Álomcsapatunkban tehát a vb-selejtezők legjobbjai kerültek be, mégpedig minden kontinensről.
Kasey Keller (Egyesült Államok): Az USA válogatottja papíron simán nyert Trinidad és Tobago ellen, hiszen a végeredmény 3-0 lett, de ennek ellenére az amerikaiak legjobbja a találkozón a kapus Keller volt. A hálóőr a második félidőben több bravúros védést is bemutatott, és nagy szerepe volt abban, hogy csapata végül begyűjtötte a három pontot.
Rehman Rezaei (Irán): Az ázsiai selejtezőkben talán az iráni gárda áll a legjobban, hiszen a perzsák négy forduló után tíz ponttal rendelkeznek, és megnyugtató előnnyel vezetik a csoportjukat. A válogatott a hét végén a Koreai NDK-t fogadta, és bár végig nagy fölényben játszott, végül az előrehúzódó védő, Rezaei fejese kellett ahhoz, hogy megszerezze a győzelmet.Fernando Meira (Portugália): A luzitánok mestere, Luis Felipe Scolari nem számíthatott egyik alapemberére, a Chelsea-ben szereplő Ricardo Carvalhóra a védelemben a szlovákok ellen, de a középhátvédet a Stuttgart légiósa, Fernando Meira tökéletesen pótolta. Meira ráadásul nem csak alapfeladatát látta el kiválóan, hanem ő szerezte a portugál gárda első gólját is.Luis Fuentes (Chile): A chilei válogatott a Bolívia elleni hazai győzelemmel életben tartotta továbbjutási reményeit, és bár a mérkőzést követően mindenki a válogatottsági gólrekordot megjavító Marcello Salasról beszélt, a meccs igazi hőse a középhátvéd Fuentes volt. A bekk ugyanis védőfeladata ellátása mellett kétszer is betalált az ellenfél hálójába.Ian Harte (Írország): A spanyol Levantében légióskodó balhátvéd több mint egy év után tért vissza a nemzeti csapatba, de ez a teljesítményén egyáltalán nem látszott meg. Harte kiválóan futballozott, ráadásul még gólt is szerzett, természetesen szabadrúgásból, és nem rajta múlott, hogy az írek csak egy döntetlenre voltak képesek.
Hasan Salihamidzic (Bosznia-Hercegovina): A bosnyákok egészen hétvégéig nyeretlenek voltak csoportjukban, de San Marino ellen végre sikerült megszerezniük első győzelmüket. A miniállam legyőzése azonban nem volt egyszerű, ám a Bayern Münchenben légióskodó csapatkapitány, Salihamidzic megmutatta, hogy szükség esetén lehet rá számítani, és két találatával kihúzta csapatát a csávából.Michael Ballack (Németország): A germán válogatottnak rendezőként nem kell vb-selejtezőket játszania, így a Nationalelf barátságos mérkőzések sorával próbál felkészülni a tornára. Az Észak-Írország elleni idegenbeli meccset úgy nyerte meg 4-1-re a csapat, hogy a találkozó nagy részében emberhátrányban futballozott, ám az utóbbi hetekben csúcsformában játszó Ballack vezérletével (aki két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez) önbizalom-növelő győzelmet aratott.Niko Kranjcar (Horvátország): A magyar válogatott csoportjában rangadóra került sor Szófiában, ahol a házigazda bolgárok számára a továbbjutási esélyek megmaradása volt a tét. Ehhez képest a vendég horvátok simán nyertek, köszönhetően nagy részben a játékmester Kranjcar remeklésének: a középpályást gólpasszt adott, maga is betalált, és a horvát sajtó szerint kiemelkedett a mezőnyből.Andreas Svensson (Svédország): A háromkoronások számára nem okozott különösebb problémát Málta legyőzése, és a szigetország elleni találkozó Anders Svensson jutalomjátékát hozta. A középpályás csapata hat gólja közül ötben tevékenyen kivette a részét: egyszer ő volt eredményes, további négy alkalommal pedig elronthatatlan helyzetbe hozta társait.
Juszef Hadzsi (Marokkó): Az észak-afrikai válogatott Malawit fogadta hazai pályán, és némi meglepetésre a vendégek szereztek vezetést, de ez nem sokáig tartott, és a marokkóiak végül sima győzelmet arattak, amivel továbbra is vezetik csoportjukat. A találkozó hőse a francia Bastiában légióskodó Hadzsi volt, aki klubja kiesését a válogatottban elért mesterhármassal próbálta feledtetni.Alexander Frei (Svájc): A helvétek bizony alaposan megizzadtak a Feröer-szigeteken, de végül sikerült begyűjteniük a kötelezőnek tartott győzelmet. Ehhez az kellett, hogy a francia Stade Rennes-ben légióskodó csatár, Frei a címeres mezben is megtalálja góllövő cipőjét: a gall pontvadászat aktuális gólkirálya kétszer volt eredményes.