Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre a hongkongi labdarúgó-bajnokságban szereplő Kitchee hazai pályán, 11-es párbaj után legyőzte a Serie A győztesét, a Juventust.

eredmény
Kitchee (hongkongi) - Juventus (olasz) 2-2 (0-2), 11-esekkel: 5-3
Hongkong, 12 802 néző
Kitchee: Hsziao - Tam (Csan, 60.), Bamnjo, Lam (Lin, 56.), Fung (Cheung, 69.), Oliveira (Szeto, 88.), Gumbs, Ambassa, De Araujo (Pan, 82), Fan, Tchakounte (Liu, 65.)
Juventus: Chimenti (Bonnefoi, 82) - Birindelli, Thuram (Ferrara, 60.), Zebina, Pessotto (Garbini Pereira, a szünetben) - Kapo, Tacchinardi, Zanchi (Parisi, 87.), Nedved (Aronica, 88.) - Del Piero (Sculli, 71.), Trezeguet (Tchite, 78.)
gól: Gumbs (51., 88.), illetve Del Piero (20.), Nedved (43.)

A vendégcsapat a papírformának megfelelően remekül játszott az első félidőben, előbb Del Piero szerzett vezetést, majd a csatár gólpasszát Nedved értékesítette.

A második játékrészre az átalakított Juventust alaposan meglepte a hazai együttes, Gumbs előbb az 51. percben szabadrúgásból szépített, majd két perccel a lefújás előtt fejessel ki is egyenlítette a Kitchee hátrányát.

Következhettek a büntetők, amelyben hazai részről Gumbs, Bamnjo, Liu, Csan és Fan sem hibázott, s mivel Birindelli a harmadik körben rontott, az ötödik olasznak már el sem kellett lőnie a 11-est.

(MTI) / [origo]