Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága egymillió forint befizetésére kötelezte, valamint tíz hónapra eltiltotta László Csabát, a Ferencváros vezetőedzőjét a Matáv FC Sopron ellen 5-1-re elveszített kupadöntőn tanúsított sportszerűtlen magatartása miatt. Utóbbi ítéletet egy évre felfüggesztette.

A zöld-fehérek trénere több szemtanú állítása szerint 3-0-s soproni vezetésnél - miközben a horvát játékvezető már két játékosának is felmutatta a piros lapot - arra utasította tanítványait, hogy okozzanak sérülést, "törjék el az ellenfél lábát".

A tréner az FTC honlapján nyilatkozott az ítéletről: "Továbbra is Ferencváros vezetőedzőjének tartom magam, végzem tovább a munkámat. Megvárjuk az írásos jelentést a döntésről, majd annak függvényében tesszük meg a további szükséges lépéseket az arra megfelelő fórumokon. Amíg az én munkáltatóm nem rendelkezik másként, addig a Ferencváros edzőjeként teszek meg mindent azért, hogy bebizonyítsam az igazam."

A testület szerint Lipcsei Péter, Thomas Sowunmi, illetve Keller József pályaedző esetében nem állapítható meg fegyelmi vétség, ezért velük szemben az eljárást megszüntették.

A Fradival kapcsolatos információ még, hogy Sorin Botis szinte biztosan távozik az Üllői útról, a román játékos ugyanis a moldáv Sherif Tiraspol játékosa, csak kölcsönben volt a zöld-fehéreknél, és a Tiraspol vezetői olyan magas összegért akarták eladni a védőt, amit a ferencvárosiak nem tudnak megengedni maguknak.

[origo] / (MTI)