Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legizgalmasabb BL-döntőjén vagyunk túl, és a múlt hét legfontosabb eseménye súlyának méltó módon képviseli magát álomcsapatunkban, hiszen két focista is bekerült a trófeát elhódító Liverpoolból. Egyre nagyobb figyelem fordul a Libertadores-kupa felé, ahol már kialakult a legjobb nyolc mezőnye, és Dél-Amerikából három labdarúgót neveztünk tizenegyünkbe.
Jerzy Dudek (lengyel, Liverpool FC): Aligha kétséges, hogy a Bajnokok Ligája fináléjának az egyik főhőse a lengyel portás volt, pedig eleinte itt is olyan bizonytalanul védett, mint az egész szezon során. A milánóiak azonban a hosszabbításra nagyon belőtték, Andrij Sevcsenko fejesénél, majd a kipattanónál elképesztően nagyot védett, a büntetőpárbajban pedig két tizenegyest is megfogott.
Cicinho (brazil, Sao Paulo FC): A Libertadores-kupa nyolcaddöntőjében a brazil háziviadal, a Sao Paulo-Palmeiras összecsapás meglehetősen kemény találkozót hozott, de a csontzene mellett azért a futballra is maradt idő. Akárcsak az első meccsen, most is a Sao Paulo jobbhátvédje, Cicinho volt a mezőny egyik legjobbja, aki az egy héttel korábbi találkozóhoz hasonlóan megint betalált, jelentősen hozzájárulva csapata továbbjutásához.Pascal Delhommeau (francia, FC Nantes): Noha az FC Nantes meglehetősen nehéz helyzetben volt a francia bajnokság utolsó fordulója előtt, a Kanáriknak végül csodával határos módon sikerült megőrizniük élvonalbeli tagságukat. Mindehhez az kellett, hogy legyőzzék az FC Metz együttesét, ami végül sikerült, és a találkozón a csapat középhátvédje, Delhommeau nyújtotta a legjobb teljesítményt.Lopo (spanyol, RCD Espanyol): A barcelonai együttesnél a szezon előtt senki sem számított arra, hogy a gárda kiharcolhatja az európai kupaszereplés jogát, de az Espanyol végül az ötödik helyen végzett a Primera Divisiónban. Az utolsó játéknapon a Bilbao ellen nyert hazai pályán a csapat, és a második találatot a kőkemény középhátvéd, Lopo érte el.Stefano Argilli (olasz, Siena): A Serie A-ban elképesztően izgalmasan alakult a kiesés elleni küzdelem, és még el sem dőlt, hiszen a Bologna és az AC Parma majd osztályozót játszik a bennmaradásért. A Sienának viszont már biztosan sikerült megőriznie élvonalbeli tagságát, amihez az Atalanta legyőzésére volt szükség. A mindent eldöntő találatot az egész mérkőzésen kiválóan futballozó balhátvéd, Argilli érte el, aki már 1996-ban is a klub játékosa volt, még a C ligában.
Andrés Guglielminpietro (argentin, Boca Juniors): A Libertadores-kupa nyolcaddöntőinek visszavágói során a legmagabiztosabb győzelmet a Boca aratta, amely a kolumbiai Atlético Júniort verte 4-0-ra. A találkozón a korábban Olaszországban is megfordult, röviden csak Guly névre hallgató középpályás kétszer is eredményes volt.Nasszer Uadah (algériai, AC Ajaccio): A korzikai egyesület számára a francia bajnokág utolsó fordulójában kötelező volt a győzelem, ha el akarták kerülni a kiesést, de a Sochaux kemény ellenfélnek bizonyult. Az ajaccóiak végül középpályásuk, Uadah remeklésének köszönhetően gyűjtötték be a három pontot, és menekültek meg a kieséstől: az algériai futballista egy góllal és egy gólpassza vétette észre magát.Steven Gerrard (angol, Liverpool FC): A Vörösök csapatkapitánya a BL-döntő első félidejében egyáltalán nem emelkedett ki csapatából, azonban a szünet után egyre jobban futballozott, és fejesgólja fordulópontot jelentett a találkozón. Ő harcolta ki az egyenlítést hozó tizenegyest is, és igazi vezéregyéniségként játszott, ráadásul a hajrában számára kissé szokatlan szerepkörben, a jobbhátvéd pozíciójába visszahúzódva is remekelt.Kieron Richardson (angol, Manchester United): Valószínűleg minden fiatal játékos arról álmodik, hogy góllal mutatkozik be a válogatottban, Richardsonnak azonban megvalósítania is sikerült ezt a vágyálmot. A szezon második felében a West Bromwich Albionban futballozó, ám hivatalosan a Manchester United balszélsőjének számító focista az USA elleni barátságos meccsen debütált az angol nemzeti csapatban, és az alkalmat két góllal tette még emlékezetesebbé.
Marcelo Salas (chilei, River Plate): A veterán támadó az elmúlt években elsősorban állandó sérüléseivel hívta fel magára a figyelmet, azonban a múlt héten a Libertadores-kupában valamit felvillantott egykori tudásából. Az ecuadori LDU Quito elleni nyolcaddöntőn ugyanis mesterhármast szerzett, és ezzel főszerepet vállalt az argentin gárda továbbjutásában.Robinho (brazil, Santos FC): A Real Madrid által már hónapok óta csábított támadó a Libertadores-kupában az Universidad de Chile ellen megmutatta, hogy miért érdeklődik iránta majd mindegyik európai sztárcsapat. Robinho ellenállhatatlanul futballozott a chileiek ellen, kétszer is eredményes volt, és szerelni is alig tudták őt az ellenfél védői.