Vágólapra másolva!
A tavaly győztes Ferencváros kétgólos vereséget szenvedett a Pécs otthonában a labdarúgó Arany Ászok Liga 28. fordulójában, s ezzel eldőlt, hogy a Debreceni VSC-AVE Ásványvíz nyerte az élvonalbeli bajnokság 2004/2005-ös kiírását.

Arany Ászok Liga, 28. forduló:
Pécsi MFC - Ferencváros 2-0 (1-0)
Pécs, 7500 néző
v: Arany
Pécs: Németh G. - Schindler, Dienes, Szabados, Szekeres - Sipos, (Berdó 63.) Pavicevic (Szögedi 76.), Erős G. (Dávid 83.) Kulcsár - Pest K., Horváth Gy.
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Lipcsei, Gyepes, Huszti - Takács Á., Kapic, Rósa D. Tőzsér - Sowunmi (Barta 62.), Bajevszki (Horváth D. 72.)
gól: Lipcsei (14., öngól), Horváth Gy. (90.)
sárga lap: Gyepes (58.)

14. perc: Kulcsár baloldali beadásába Lipcsei az ötösön balszerencsésen nyúlt bele és a lábáról az üres kapu közepébe pattant a labda (1-0).

90. perc: Dávid indította a bal oldalon Szerekest, akinek lapos beadását Horváth Gy. öt méterről a kapu jobb oldalába rúgta (2-0).

A fáradtnak tűnő Ferencváros ellen az első félidőben jól játszott a motiváltabb pécsi csapat. A szünet után többet kezdeményezett az FTC, de igazi gólszerzési lehetősége nem adódott, mert a baranyai együttes kiválóan védekezett, sőt a 90. percben még növelni is tudta előnyét.

Ezzel tovább tart a Pécs kiváló sorozata, amely a legutóbbi utolsó öt mérkőzésén 11 pontot gyűjtött.