Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában a Juventus 2-0-ra legyőzte a Parmát, a címvédő Milan ugyanakkor 2-2-re végzett a Leccével, így a torinóiak előnye két fordulóval a vége előtt öt pont, azaz szinte megvan a klub 28. bajnoki címe. Az Inter a Livorno elleni sikerrel bebiztosította a harmadik helyet, a negyedik helyre pályázó Udinese és Sampdoria 1-1-es döntetlent játszott Udinében. A római derbin nem esett gól, az alsóházi csapatok közül a Chievo és a Brescia is idegenben gyűjtötte be a három pontot, míg a Fiorentina és az Atalanta remizett egymással.

A Juventus hamar döntésre akarta vinni a dolgot a Parma ellen, a harmadik percben Emerson húzta kapura a labdát estében, de Frey szögletre mentett. A Parma ki sem jött a térfeléről, és a hetedik percig bírta a nyomást, akkor Camoranesi jobb oldali szabadrúgását Del Piero bólintotta hét méterről a bal sarokba.

A gól után kicsit lassított a Juve, de a Parma így sem tudott helyzetet kidolgozni, a 23. percben jött az újabb torinói gól, Camoranesi ezúttal szögletet tekert be, középen pedig Ibrahimovic emelkedett és 10 méterről Frey kapujába fejelt.

A svéd torony duplázhatott volna, ám Nedved átadása után Frey lábát találta telibe. A Parma első lehetőségét Bresciano puskázta el, aki előbb adott egy esernyőt Pessottónak, majd ballal fölélőtt. A másik oldalon Camoranesi és Del Piero próbálkozott, de egyikük sem találta el a kaput.

A szünet után a Juventus támadgatott, de kényelmes tempóban tette, a Parma viszont szinte feladta a meccset, miután Gilardinót és Morfeót is lekapta a pályáról Carmignani edző. A két kapus közül Frey volt foglalkoztatva, de nagy bravúrt csak Del Piero szabadrúgásánál kellett bemutatnia, Buffonnak is volt azért egy szép védése, amikor Bresciano szabadrúgását kitolta. A végén még Ciro Ferrara is beállt, aki ezzel 500. bajnoki mérkőzésén lépett pályára, így teljes lett a Zebrák öröme.

A Lecce is tett arról, hogy Torinóban emelkedett legyen a hangulat, hiába vezetett ugyanis kétszer is a Milan, a déliek mindkétszer egyenlíteni tudtak, ráadásul az utolsó negyedórát Konan kiállítása miatt tíz emberrel játszották. A másik milánói csapat nem hibázott, az Inter Vieri góljával legyűrte a Livornót, és ezzel megszerezte a harmadik helyet.

A BL-indulást jelentő negyedik helyért az Udinese és a Sampdoria viaskodik, a két gárda nem bírt egymással a Friuliban, a genovaiak Castellini révén vezettek, de Pisano öngólja döntetlent eredményezett. A római derbin sárga lapból hat is kiosztásra került, gól azonban nem esett, a Farkasok így immár tizenegy meccs óta nyeretlenek, és továbbra is nagyon közel vannak a veszélyes zónához.

Az alsóházi gárdák közül a Brescia Bolognában, a Chievo Sienában nyert, a Fiorentina és az Atalanta megosztozott a pontokon, jelen állás szerint a bergamóiak, a firenzeiek, és a bresciaiak búcsúznának az élvonaltól.

A szicíliai klubok jól hajráztak, a Palermo a 94. percben szerzett góllal mentette ikszre a Reggina elleni csatát, a Messina pedig három perccel a vége előtt vitte be a győztes találatot a Cagliarinak.

Serie A, 36. forduló
Juventus - Parma 2-0 (2-0)
gól:
Del Piero (7.), Ibrahimovic (23.)

Bologna - Brescia 1-2 (0-0)
gól:
Bellucci (93.), illetve Del Nero (50.), Stankevicius (77.)
piros lap: Caracciolo (68., Brescia)

Fiorentina - Atalanta 0-0

Lecce - Milan 2-2 (0-1)
gól:
Konan (46.), Vucinic (82.) illetve Kaladze (12.), Sevcsenko (53.)
piros lap: Konan (73., Lecce)

Udinese - Sampdoria 1-1 (1-1)
gól:
Pisano (36., öngól), illetve Castellini (25.)

Siena - Chievo 0-1 (0-0)
gól: Semioli (80.)

Roma - Lazio 0-0

Inter - Livorno 1-0 (1-0)
gól: Vieri (13.)

Palermo - Reggina 1-1 (0-1)
gól: Barone (94.), illetve Mesto (37.)

Messina - Cagliari 2-1 (1-0)
gól:
D'Agostino (45+1.), Amoruso (87.), illetve Alvarez (52.)