Vágólapra másolva!
A rendkívül nehéz pénzügyi helyzet ellenére a ferencvárosi labdarúgók a jövőben is a feladatukra összpontosítanak, egységesek maradnak, s nem közösítik ki a klubot a napokban feljelentő Adem Kapicot.

Örökrangadó a Hidegkuti-stadionban

"Profi labdarúgókként úgy gondoljuk, hogy nekünk elsősorban a pályán kell helytállnunk és teljesítenünk, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy ebben a helyzetben többet foglalkozzunk egyéb ügyekkel, mint a futballal. A klub valóban tartozik nekünk, és a korábban megígért határidőre nem tudta törleszteni a tartozásokat. Egyeztettünk Furulyás János elnök úrral, aki azt kérte tőlünk, hogy legyünk türelemmel, mert van remény a gazdasági kérdések mielőbbi megoldására.

A csapat valamennyi tagja úgy döntött, hogy ebben a helyzetben egységesek leszünk, ami azt jelenti, hogy csak a labdarúgásra koncentrálunk, és minden edzésen, minden mérkőzésen a lehető legtöbbet tesszük meg" - áll a zöld-fehér gárda hivatalos nyilatkozatában.

A labdarúgók továbbra is fő célként jelölték meg a bajnoki és kupaelsőség megvédését. "Szeretnénk kérni szurkolóinkat, hogy ebben a nehéz helyzetben, ha lehet, még a szokásosnál is nagyobb elszántsággal buzdítsanak bennünket valamennyi mérkőzésen, és segítsék hozzá a Ferencvárost ahhoz, hogy közösen átvészelhessük ezt a nehéz helyzetet" - áll a közleményben.

A szlovén válogatott Adem Kapic a tartozás miatt jelentette fel a klubot a Magyar Labdarúgó Ligánál. "Annak ellenére, hogy mi magunk egyelőre nem kívánunk hozzá hasonló utat választani, szeretnénk kijelenteni, hogy a csapatnak szüksége van egy jó Adem Kapicra. Éppen ezért kiállunk mellette, és szóba sem kerül esetleges kiközösítése" - írták a játékosok.

A ferencvárosi gazdasági táraság korábban március 31-ét jelölte meg fizetési határidőként, de csütörtökön kiderült, a futballistáknak még várniuk kell. Furulyás János klubelnök azt állította, hogy folyamatosan tárgyal a megoldásról, a jövő hétre ígért esetleges újabb fejleményt.