Vágólapra másolva!
Jose Mourinho, a Chelsea vezetőedzője két Bajnokok Ligája-mérkőzésre szóló eltiltást és 20 ezer frankos (3,2 millió forint) pénzbüntetést kapott, míg klubja 75 000 svájci frankot (12 millió forint) köteles fizetni, mert a tréner részrehajlással vádolta meg Anders Frisk játékvezetőt az FC Barcelona elleni BL-nyolcaddöntő első találkozóját követően - így döntött az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága.

Az edző így nem ülhet le a kispadra a német Bayern München elleni BL-negyeddöntő két összecsapásán, április 6-án és 12-én.

Mourinho azt állította, hogy Frank Rijkaard, a katalánok vezetőedzője a február 23-ai összecsapás szünetében befolyásolni próbálta Frisket. A szakember és a bíró tagadta ezt. A svéd játékvezető a második játékrészben kiállította Didier Drogbát, a Chelsea elefántcsontparti támadóját, és az FC Barcelona ezután tudta megszerezni a győzelmet jelentő két találatot. Frisk az összecsapás után kapott halálos fenyegetések miatt március 12-én bejelentette visszavonulását.

A bírók nyilvános kritikáját visszaszorítani szándékozó UEFA azért nem csak az edzőt büntette, mert Steve Clarke másodedző és Les Miles biztonsági főnök is kemény kritikával illette Frisket, ők mindketten megrovásban részesültek. Az ominózus találkozó második félidejére késve érkezett ki a csapat, ráadásul Mourinho nem jelent meg a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.