Vágólapra másolva!
Darko Canadic főtulajdonos szerdán 24 órával megtoldotta az önmaga számára szabott fizetési határidőt, ezúttal azt állította, hogy csütörtökön törleszti adósságát vagy annak egy részét az Előre FC Békéscsaba labdarúgóinak és edzőinek. A bosnyák-horvát üzletember már számtalan alkalommal módosított tervein, de öt hónapja nem fizet.

Emiatt hét játékos jelentette fel klubját a ligánál. Valentin Miculescunak, Balog Zsoltnak, Simon Attilának, Udvari Szabolcsnak, Kovács Norbertnek, Matkó Zsoltnak már igazat is adott az MLL, amely egyben kinyilvánította, hogy szerződésüket a klubbal semmisnek tekinti, vagyis szabadon igazolhatók.

A napokban Funk Zoltán is feljelentette a klubot, az ő tárgyalása csütörtökön lesz. További három lila-fehér labdarúgó - Hoffmann Richárd, Kulacsik Tamás és Ursz József - készül még beadni a papírokat.

Az állandó ígérgetések és a pénztelenség miatt nem meglepő, hogy megkezdődött az elvándorlás a csapattól: Kovács Norbert féléves szerződést kötött a Budapest Honvéddal, Udvari Szabolcs az NB I/B-s Makó színeiben már pályára is lépett vasárnap a Haladás ellen, Miculescu visszatért az UTA Aradba, a korábbi csapatkapitány Balog Zsolt pedig szerdán másfél évre aláírt a Vasashoz. Simon Attila szerda éjfélig kivár, de már Nyíregyházán edz. Matkó Zsoltot az NB II-es Hajdúböszörmény látná szívesen.

Dajka László volt vezetőedző kedden visszatért Békéscsabára, de már csak azért, hogy a hivatalos dolgokat rendezze, s ő is leadta a felszerelését.

Péntek óta Jakab Péter vezeti az edzéseket Békéscsabán, aki eddig már háromszor ült a kispadon ebben a bajnokságban.

"Egyelőre csak annyit mondtak nekem, hogy tartsam meg az edzéseket" - mondta a fiatal A-licences tréner. "Darko Canadic közölte, nyárig nekem kellene irányítani a csapatot, bár azt nem tudom, hogy ez miként lehetséges, ugyanis nekem nincs meg a szükséges pro-licencem".

Kedden korábbi ügyek miatt adott munkát az MLL fegyelmi bizottságának a Békéscsaba: a ki nem fizetett, de már távozott játékosok közül Fekete Róbert kapus, valamint Valentin Miculescu és Rubint Richárd ügyét tárgyalta a testület. Az ősszel Ciprusra távozott hálóőr ügyvédje polgári peres útra tereli az ügyet, míg Miculescu és a télen az NB II-es Putnokhoz igazolt Rubint esetében a liga kimondta, ha április 30-ig nem kapja meg a két labdarúgó az elmaradt járandóságát, attól kezdve fordulónként egy pontot vonnak le az Előre FC-től.

A liga és az MLSZ felé fennálló tartozás miatt két pontot vonnak le fordulónként április 6-tól, feltéve, ha a klub nem fizeti vissza a kölcsönt.