Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét során a világbajnoki selejtezők voltak középpontban a világ labdarúgásában, az összes kontinensen folytatódott a kvalifikációs sorozat. A legnagyobb figyelem persze Európa felé fordult, így aztán álomcsapatunk többsége is az öreg kontinensről kerül ki, de azért a többi földrészen is akadt pár kiemelkedő teljesítmény.
Miguel Calero (Kolumbia): A kolumbiai együttes a hét végén Venezuelába látogatott, és bár a mérkőzés első felében közelebb állt a győzelemhez, végül mégis örülhetett az egy pontnak. A döntetlent a vendégek kapusa, Calero mentette meg, aki a hajrában két elképesztő bravúrt is bemutatott - Alejandro Cichero fejesénél a hazai közönség már gólt kiáltott, de a portás mégis ki tudta piszkálni a labdát.
Philip Degen (Svájc): A helvétek idegenben értek el gól nélküli döntetlent a franciák ellen, és ezzel továbbra is életben tartották továbbjutási esélyüket. A svájci csapatból a teljes hátsó alakzatot dicséret illeti teljesítményéért, de a Baselben futballozó Degen különösen jól játszott, neki még arra is volt energiája, hogy a támadásokat is támogassa.Mihalisz Kapszisz (Görögország): A hellének gyengén kezdték a vébéselejtezőket, de mostanra visszaküzdötték magukat, és a hét végén a grúzok ellen szereztek nagyon fontos három pontot idegenben. A csapatból természetesen megint a védelem emelkedett ki, és elsősorban a középhátvéd Kapszisz remekelt, hiszen ő gólt is szerzett, és csapata második találatában is benne volt.Lúcio (Brazília): A selecao alaposan megszenvedett Peruval hazai pályán, és a brazilok támadó részlege bizony elmaradt a várakozásoktól. A csapat egyik legjobbja a találkozón a középhátvéd Lúcio volt, aki rendre megállította az alkalmi perui támadásokat, és igyekezett a támadásokhoz is csatlakozni.Martin Stranzl (Ausztria): A sógorok a cardiffi Millenium Stadiumban léptek pályára, és bár szinte végig jobban futballoztak ellenfelüknél, csak a mérkőzés hajrájában tudtak betalálni - igaz, akkor kétszer is. A második gólt a balhátvéd Stranzl érte el, akik az egész meccs folyamán nagyon sokat ment előre, és az első félidőben kétszer is betalálhatott volna.
Tomás Rosicky (Csehország): A cseh együttes rendkívül látványos összecsapást játszott a finnekkel, és végül győztesen került ki a gólpárbajból. A mezőny legjobbja hazaiak középpályása, Rosicky volt, aki lassan kezdi visszanyerni korábbi formáját: a Dortmund focistája egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a sikerhez.Andrea Pirlo (Olaszország): A squadra azzurra Skócia ellen főleg az első félidőben futballozott remekül, és teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet, azonban a diadalhoz Pirlo remek rúgótechnikája szükségeltetett. A Milan középpályása szerezte ugyanis csapata mindkét találatát, ráadásul mindkét alkalommal szabadrúgásból volt eredményes.Nico Kovac (Horvátország): Déli szomszédunk ellentmondást nem tűrően győzték le az izlandiakat hazai pályán, a 4-0-s eredmény is jelzi, hogy a kroátok meglehetősen simán gyűjtötték be a három pontot. Különösen a védekező középpályás Nico Kovac volt elemében, a csapatkapitány kétszer is betalált, amire korábban sohasem volt példa a válogatottban.Fredrik Ljungberg (Svédország): Csoportunk rangadóján a háromkoronások meglepően simán nyertek Szófiában, a svéd gárda 3-0-s győzelmet aratott a bolgárok ellen. A meccs egyik hőse Ljungberg volt, aki két gólt szerzett, és így a vb-selejtezők során már öt találatnál jár, és ezzel Henrik Larssonnal holtversenyben ő a svédek legeredményesebb focistája a kvalifikáció során.
Fracileundo Santos (Tunézia): Az afrikai vb-selejtezők legnagyobb arányú győzelmét a kontinensbajnok Tunézia aratta, amely 7-0-ra verte a Malawi gárdáját - rá is fért ez az eredmény a csapatra, hiszen a tunéziaiak a forduló előtt csak a negyedik helyen álltak a csoportban. A gólzáporból a brazilból tunéziaivá lett csatár, Santos egymaga négyet vállalt.Tomasz Frankowski (Lengyelország): A hét vége legnagyobb diadalát viszont Európában érték el, a lengyelek ugyanis nyolcat gurítottak Azerbajdzsán ellen. A Wisla Kraków csatára, Frankowski mesterhármassal igazolta, hogy kiváló formában van - a legutóbbi két selejtezőn is betalált, hazája bajnokságában pedig 15 forduló alatt húsz találatot ért el.