Vágólapra másolva!
A svédektől szombaton Szófiában elszenvedett 3-0-s vereség ellenére a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Hriszto Sztoicskov úgy véli, hogy csapata még nem veszítette el esélyét a továbbjutásra, a remények megtartásáért azonban győzni kell szerdán a magyarok ellen Újpesten, a Szusza Ferenc-stadionban rendezendő világbajnoki selejtezőn.

"Nyerni megyünk Budapestre, bármi áron meg kell szereznünk a három pontot" - hangsúlyozta a korábbi kiváló csatár. Sztoicskovék már a szombati meccsen is diadalmaskodni kívántak, hangzatos nyilatkozatokkal fokozták a hangulatot, de cseppet sem bizonytalanították el a svédeket.

A vendégek Ljungberg duplájával és Edman góljával simán, 3-0-ra nyertek a bolgár fővárosban, s őrzik első helyüket a 8. csoportban.

A szófiai rangadó nem csak a vereség miatt okozott csalódást a vendéglátóknak, a védő Georgi Markov ugyanis piros lapot kapott, rajta kívül sárga lapok miatti eltiltás következtében a kulcsember Radosztin Kisisev sem léphet pályára Újpesten.

Két klasszis azonban szerdán visszatér, a svédek ellen egyformán sárga lapok miatt pihenő Martin Petrov és Sztilian Petrov nagyot lendíthet a Sztoicskov-gárdán.

"Célunk változatlan, a következő hat találkozón ki kell harcolnunk a világbajnoki részvételt. A vereség ellenére nem csökkent az esélyünk, hiszen még számos meglepetés várható a csoportban" - jegyezte meg a bolgár szakvezető.

(MTI)