Vágólapra másolva!
Kerekes I. Györgyné, az Előre FC Békéscsabát működtető gazdasági társaság ügyvezetője szerint a pénzügyi válságban lévő alakulat folytatja a bajnokságot.

"Ha kell, az ifisták közül hozunk fel több játékost" - jelentette ki. "Ezzel együtt nagyon bízom abban, hogy megoldódik a nehéz helyzetünk, s végre pénzt látnak a futballisták. Akkor pedig nem lesz több feljelentő és távozó, vagyis lesz annyi játékos, akivel be lehet fejezni a szezont" - tette hozzá.

Azt azonban, hogy ki lehet a távozó vezetőedző, Dajka László utódja, egyelőre nem tudta megmondani. A szabályok értelmében egy mérkőzésre leülhet a kijelölt, A licenccel rendelkező Jakab Péter, később viszont már pro-licences edzőnek kell dirigálnia a csapatot.

Péntek délután egyébként - Jakab irányításával - volt edzés Békéscsabán, ezen a 23 tagú keretből tizenhatan jelentek meg. A hat feljelentő játékos hiányzott, s nem vett részt a foglakozáson a sérült Funk Zoltán és Paróczai Sándor sem. Öten még lábadoznak korábbi sérülésükből, ők csak kocogtak, a csapattal tréningezett viszont a napokban érkezett francia Abdul Tangare.

A beugró szakvezető ez edzés után elmondta, a külföldi játékosok kérték, hogy otthon tölthessék az ünnepeket, amit a klubvezetés méltányolt, de szombattól a többi labdarúgó is pihenhet, a legközelebbi edzésre ugyanis kedden kerül sor.