Vágólapra másolva!
Peter Kenyon, a Chelsea labdarúgócsapatának főigazgatója bejelentette: ha az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az ellenük folytatott vizsgálat végén számukra elmarasztaló ítéletet hoz, akkor a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fogják megtámadni a döntést.

"Példa nélküli hadjáratot folytatnak a csapatunk ellen, de minden lehetséges eszközzel védekezni fogunk" - mondta Kenyon. Az UEFA hétfőn megindította fegyelmi eljárását José Mourinho, a Chelsea vezetőedzője ellen, mivel az FC Barcelona elleni BL-nyolcaddöntő első mérkőzését követően részrehajlással vádolta meg Anders Frisk játékvezetőt, aki többek között az ilyen jellegű megnyilvánulások miatt bejelentette visszavonulását.

Mourinho szerint Rijkaard a február 23-ai összecsapás szünetében befolyásolni próbálta Frisket a bíró öltözőjében. A szakember és a játékvezető tagadja ezt. A svéd sípmester a második játékrészben kiállította Didier Drogbát, a Chelsea elefántcsontparti támadóját, és az FC Barcelona ezután tudta megszerezni a győzelmet jelentő két találatot. Frisk az összecsapás után kapott halálos fenyegetések miatt március 12-én bejelentette visszavonulását.

A klub valószínűleg csak pénzbírságra számíthat, mivel az ominózus találkozó második félidejére késve érkezett ki a csapat, ráadásul Mourinho nem jelent meg a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. Döntés március 31-én várható.