Vágólapra másolva!
Egy internetes szaklap információi szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) egyértelműen visszautasítja a Manchester United vezetői által a Bajnokok Ligája rendszerére tett változtatási javaslatokat.

A sorozatból már a nyolcaddöntőben búcsúzó angol klub azt szeretné, ha az egyenes kieséses szakasznál kiemelési rendszert alkalmaznának, hogy az elitklubok ne egymást ejtsék ki. Az elképzelés szerint a címvédő lenne az első kiemelt, s a további sorrendet az UEFA pontszámítása alapján állítanák össze, ahogy azt a csoportok sorsolásakor is teszik.

A goal.com az UEFA kommunikációs igazgatóját szólaltatta meg az ügyben, aki élesen érvelt a felvetés ellen. "A Manchester azt szeretné, ha minden évben csak és kizárólag ugyanazon csapatok játszhatnának a záró szakaszban? Ez az elképzelés egyszerűen vicc tárgyává tenné a legrangosabb kupasorozatot, így pedig idővel unalomba fulladna, s az érdeklődés is minimálisra csökkenne iránta" - nyilatkozott William Gailard, aki csípős üzenetet is intézett az MU-hoz: "A United illetékeseinek inkább azon kellene elmerengeniük, hogy ha a csoportjukat megnyerik, akkor elkerülték volna az AC Milant. Mindazonáltal nem vagyok arról meggyőzve, hogy a PSV-t ki tudták volna verni..."

A BL idei sorozatában már a nyolcaddöntőben összekerült több, a végső győzelemre is esélyes csapat, így a Milan a Manchestert, a Chelsea a Barcelonát, a Juventus pedig a Real Madridot búcsúztatta.