Vágólapra másolva!
Frank Rijkaard, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője a Chelsea-t nem, csak az angol gárda trénerét, José Mourinhót büntetné a két együttesnek a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjében játszott első találkozóján történt botrányos események miatt.

"Nagyon súlyos hibát követett el Mourinho, ezért meg kell büntetni. Rendkívül komoly hazugságokkal vádolt meg minket és a bírót, ráadásul nem először tett ilyet" - mondta a holland szakember, aki hozzátette: a szigorú ítéletre azért van szükség, mert portugál kollégája vádaskodásával hatalmas károkat okozott a svéd Anders Frisknek, a Barcelonának és személy szerint neki is.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn megindította fegyelmi eljárását Mourinho ellen, mivel a katalánok elleni BL-nyolcaddöntő első mérkőzését követően részrehajlással vádolta meg Frisk játékvezetőt, aki többek között az ilyen jellegű megnyilvánulások miatt bejelentette visszavonulását.

Mourinho szerint Rijkaard a február 23-ai összecsapás szünetében befolyásolni próbálta Frisket a bíró öltözőjében. A szakember és a játékvezető tagadja ezt. A svéd sípmester a második játékrészben kiállította Didier Drogbát, a Chelsea elefántcsontparti támadóját, és az FC Barcelona ezután tudta megszerezni a győzelmet jelentő két találatot. Frisk az összecsapás után kapott halálos fenyegetések miatt március 12-én bejelentette visszavonulását.

"Különbséget kell tenni a pályán történt események és Mourinho viselkedése között, ugyanis a játékosok keményen megharcoltak a továbbjutásért, ezért nem tartanám szerencsésnek, ha a Chelsea is büntetést kapna" - mondta sportszerűen Rijkaard.