Vágólapra másolva!
Franz Beckenbauer komolyan fontolgatja, hogy elfogadja a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) pénteki felkérését és harcba száll az európai szövetség (UEFA) elnöki posztjáért.

"Életem során sosem riadtam vissza a kihívásoktól. Megtisztel a német szövetség felkérése, s már csak azért is szívesen vállalnám a jelölést, mert itthonról és külföldről egyaránt rengeteg biztatást kaptam ezzel kapcsolatban" - mondta a játékosként (1974) és edzőként (1990) is világbajnoki címet szerzett Beckenbauer.

Az 59 éves Császár ugyanakkor hozzátette, végleges válasza előtt még egyeztetni fog Lennart Johanssonnal, az UEFA jelenlegi irányítójával, s csak abban az esetben vállalja az indulást, amennyiben az 1990 óta elnök svéd sportvezető nem kíván továbbra is a posztján maradni.

Johansson mandátuma 2006-ban jár le, ám elképzelhető, hogy csak 2007-ben tartják a választást, amennyiben az UEFA áprilisi 21-i tallinni kongresszusán elfogadják a nemzetközi szövetség (FIFA) erre irányuló kérését.

"A világbajnokság miatt magam is egyetértek a javaslattal, ezzel elkerülhető lenne, hogy ez a nagyszerű esemény a választási harc színterévé váljon" - mondta el véleményét Beckenbauer.

A múlt héten a franciák futball-legendája, Michel Platini is jelezte: szívesen betöltené az UEFA vezető pozícióját.