Vágólapra másolva!
A játékvezetéstől az elmúlt év végén visszavonult, a tavalyi Európa-bajnokságot követően főleg Angliában sokat bírált Urs Meier reméli, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség súlyos büntetést szab ki a Chelsea vezetőedzőjére, Jose Mourinhóra.

"Szerintem megfelelő szankció lenne, ha nem ülhetne a kispadra a Bayern München elleni negyeddöntőkben. A büntetésnek fájnia kell, s ez fájdalmasan érintené őt" - mondta Meier.

A svájci bírót az angol szurkolók tavaly nyár óta zaklatják az Európa-bajnokság negyeddöntőjében hozott s a portugálok elleni vereség fő okának minősített ítélete miatt.

Meier azzal haragította magára a drukkereket, hogy nem adta meg Sol Campbell fejesgólját, s a szigetországiak végül 11-esekkel búcsúztak.

Az UEFA hétfőn indított fegyelmi eljárást Mourinho ellen, mivel az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzését követően részrehajlással vádolta meg Anders Frisk játékvezetőt, aki többek között ilyen jellegű megnyilvánulások miatt bejelentette visszavonulását.