Vágólapra másolva!
A skótoknál kiosztották a szezon első trófeáját, és a Ligakupát a várakozásnak megfelelően a Rangers FC nyerte meg, a döntőben leiskolázva a Motherwellt. Hollandiában is sima meccset hozott a forduló rangadója, a PSV Eindhoven idegenben rúgott egy négyest az Ajaxnak, míg Franciaországban a listavezető Lyon tovább növelte előnyét, és szinte biztos bajnoknak tekinthető.

Lassan már kezd unalmassá válni, hogy a Ligue 1-ben szinte minden csapat a listavezető Olympique Lyon "kezére" játszik: miközben az OL megint begyűjtötte a három pontot, a hozzá legközelebb álló Marseille vereséget szenvedett, így a címvédő előnye immár 11 pontra nőtt - Wiltordék innen már csak elveszíthetik a bajnokságot. A többi dobogós helyért azonban nagy küzdelem várható, a negyedik helyezett mögött viszont újabb "szakadék" található.

A lyoni együttes a hét végén a kiesés ellen küzdő RC Strasbourg vendége volt, és feladata nem tűnt könnyűnek, hiszen a strasbourgiak kilenc mérkőzés óta veretlenek voltak hazai pályán. A Lyon azonnal nem sokat foglalkozott a statisztikákkal, és az első perctől kezdve nagy fölényben futballozott a Meinau stadionban, a strasbourgiaknak az első félidőben még csak kapura lövésük sem volt, míg a vendégek azért jó néhány helyzetet kidolgoztak - azonban a hazai kapus, Stéphane Cassard mindegyik ziccert hárítani tudta.

A második játékrészben aztán kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, ám a mindent eldöntő gól éppen ekkor született: Mamadou Diarra elképesztően pontos, majd ötven méteres indítását Sylvain Wiltord vette le a tizenhatoson belül, majd higgadtan a kapuba bombázott. A Strasbourg legeredményesebb csatára, Mickael Pagis nélkül (a góllövőlista második helyezettje sérülés miatt hiányzott) szinte semmi veszélyt nem jelentett a Lyon kapujára, így a listavezető teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, amivel ideiglenesen 11 pontra növelte előnyét.

Vasárnap aztán kiderült, hogy az OL fórja nem csak ideiglenesen növekett meg, hanem tartósan ennyi is maradt, köszönhetően annak, hogy a forduló rangadóján a Monaco legyőzte a második pozícióban álló Marseille-t. A nagyhercegség csapata a mérkőzést megelőzően öt forduló óta nem tudott nyerni, ráadásul menet közben a BL-ből is kiesett, így Didier Deschamps együttesének volt mint javítania, és a hazaiak az első félidőben sokkal jobban is futballoztak: a 25. percben a brazil jobbhátvéd, Maicon fejesével szerezték meg a vezetést, majd közvetlenül a szünet előtt Emmanuel Adebayor is betalált, míg a Marseille csak szenvedett.

A vendégeknek 45 perc alatt egyetlen kapura lövésre sem tellett az erejükből, és Philippe Troussier már a 21. percben cserélt, aminek azonban nem volt sok foganatja. Az OM a szünetben megint váltott, beküldte a mindössze 19 esztendős szenegáli Rachmane Barryt, aki ebben az idényben még egyetlen találkozón sem szerepelt, és a csere lendületet is adott a vendégeknek, akik, ha egy öngóllal is, de szépíteni tudtak.

Az egyenlítés azonban nem jött össze a számukra, sőt, a hajrában a hazaiak még egy tizenegyest is kihagytak. Bár a vereség ellenére a Marseille is maradt a második helyen, a harmadik Monaco egy pontra megközelítette az OM-et - az aranyérmes álmokról pedig végképp lemondhattak a marseille-iek.