Vágólapra másolva!

1978: ikszelt a Bocával a 'Gladbach

Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt március 21-én!

1978-ban ezen a napon játszották az Interkontinentális-kupa 1977-es döntőjének első mérkőzését. Dél-Amerika és Európa legjobb klubcsapatainak mindig nagy érdeklődéssel kísért összecsapásán abban az esztendőben kontinensünk képviseletében a Borussia Mönchengladbach (a BEK-győztes Liverpool FC nem vállalta a két mérkőzést) találkozott az argentin Boca Juniorsszal.

Az első összecsapásra a tengerentúlon, a Buenos Aires-i La Bombonera-stadionban került sor, az ott megszokott, ám európai füllel és szemmel félelmetesnek ható külsőségek közepette.

A küzdő felek az alábbi összeállításban kezdték, majd folytatták a mérkőzést!
Boca Juniors: Santos - Sá, Bordón, Pernía, Suné, Mouzo, Mastrángelo, J. Benítez (Ribolzi, 46.), D. Pavón (C. Álvarez, 64.), Zanabria, Salinas
Borussia Mönchengladbach: Kleff - Wohlers, Hannes, Wimmer (Danner, 56.), Vogts, Schäfer, Bonhof, Kulik, Del'Haye, Nielsen, Lienen.

A mérkőzés a legszebb argentin álmok szerint kezdődött, hiszen Ernesto Enrique Mastrángelo az első negyedóra végén bevette a nyugatnémetek kapuját. A jó kezdést azonban nem követte jó folytatás, hiszen félóra játék után már az európai klub vezetett, Wilfried Hannes és Rainer Bonhof találatai lecsendesítették a gauchó publikumot.

A rutinos vendégcsapat nagyon okosan futballozott, egy pillanatra sem hagyta magát megfélemlíteni a közönségtől. A hazaiak a cserejátékos, a szünetben Jorge José Benítezt váltott Jorge Daniel Ribolzi találatával az 51. percben egyenlítettek, de nem tudtak előnyt kiharcolni a visszavágóra. Arra a 90 percre, amelyet terminusnehézségek miatt csak 1978 augusztusában játszottak le.