Vágólapra másolva!
A Liverpool sikerét hozta a Mersey-parti csúcsrangadó, miután az idényben meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtó Vörösök 2-1-re verték az ősi rivális Everton együttesét a Premier League 30. fordulójában. A másik vasárnapi városi rangadó a Birmingham City sikerével ért véget az Aston Villa ellen, míg a Southampton nagy meglepetésre Middlesbrough-ból távozott győztesen.

A Liverpool az első félidőben öt perc alatt kétgólos előnyhöz jutott az idény meglepetéscsapatával szemben, David Moyes fiai pedig csak a szépítésig jutottak az Anfield Roadon (odáig is mindössze akkor, amikor a hazaiak Baros durva belemenésért kapott piros lapja miatt tíz emberre fogyatkoztak).

Győzelmével a Liverpool négy pontra megközelítette a negyedik - még Bajnokok Ligája-selejtezőt érő - helyen álló városi vetélytársat.

A nap másik derbijén a Birmingham City simán verte a szezonbeli játékával a klubszíneiből jobbára a szürkére emlékeztető Aston Villát, így David O'Leary csapata minden bizonnyal utolsó esélyét is elvesztette a nemzetközi kupaszereplés kiharcolására.

A kiesőjelöltek közül a Southampton is látványos feltámadást mutatott be, a Riverside-on elért Soton-siker pedig egyrészt azt jelenti, hogy a Boro tavaszi vergődése most már komolyan veszélyezteti a McLaren-banda második nemzetközi kuparajtját, másrészt rendkívüli módon összesűrűsödtek a csapatok a hátsó régióban, így olyan gárdák (elsősorban a Fulham és a Portsmouth) is érintettek lehetnek a kiesés elleni, minden bizonnyal kiélezett küzdelemben, amelyeknek ez néhány fordulóval ezelőtt talán meg sem fordult a fejükben.

Harmadrészt: hosszú idő után ismét kieső helyre csúszott a Crystal Palace.

Premier League, 30. forduló:
Birmingham City - Aston Villa 2-0 (0-0)
gól:
Heskey (52.), Gray (89.)

Middlesbrough - Southampton 1-3 (1-1)
gól:
Hasselbaink (41.), illetve Jakobsson (14.), Crouch (60., 67.)

FC Liverpool - Everton 2-1 (2-0)
gól:
Gerrard (27.), Garcia (32.), illetve Cahill (82.)
piros lap: Baros (77., Liverpool)