Vágólapra másolva!
Pénzügyi nehézségek miatt öt játékos, illetve Dajka László vezetőedző nem lesz ott a Fáy utcában az Előre FC Békéscsaba labdarúgócsapatának szombaton 15 órakor kezdődő, Budapesti Vasas elleni bajnoki mérkőzésen.

Mint ismert, az együttes hat futballistája, Valentin Miculescu, Balog Zsolt, Simon Attila, Matkó Zsolt, Kovács Norbert és Udvari Szabolcs feljelentette a klubot, mivel négy hónapja nem kaptak fizetést. A liga nekik adott igazat, így valamennyien szabadon igazolhatóak. Közülük Matkó Zsolt kapus esete kissé rendhagyó: ő még nem kapta kézhez a liga határozatát, ezért a Vasas ellen leül a kispadra.

Miculescu hazaköltözött Aradra és az Uta csapatánál írt alá féléves szerződést. Kovács Norbert egyelőre csapat nélkül van, de összecsomagolt, leadta szerelését, elköszönt társaitól és az edzőktől, s új klub után néz.

Balogot, Udvarit és Simont próbálta marasztalni a főtulajdonos, a horvát-bosnyák származású Darko Canadic, de mivel pénzt továbbra sem tudott nekik adni, mindhárman kitartanak amellett, hogy nem lépnek pályára.

Délután edzést tartott a szétesőben lévő gárdának Dajka László és a ligacsapat trénere, Jakab Péter. A közös gyakorlás után a vezetőedző elmondta: most már ő is teljesen kikészült idegileg, ezért orvosi javaslatra néhány nap pihenőre van szüksége. Ez azt jelenti, hogy nem tart a csapattal a Fáy utcába, és egy mérkőzés erejéig az a Jakab Péter ül le ismét a kispadra, aki a csabaiak őszi edzőváltása alatt - amikor Vágó Attilát Dajka László váltotta - már két mérkőzésen irányította a viharsarkiakat.

"Próbálom magam kikapcsolni, teljes pihenőre van szükségem" - mondta Dajka. - "A legutolsó esélyt még megadjuk a főtulajdonosnak, hétfőig kiegyenlítheti a számlákat, és akkor nagyjából együtt marad a csapat. Ha nem, még az is elképzelhető, hogy megszűnik a labdarúgás Békéscsabán".

A másodszor beugró Jakab Péter azzal indokolta a feladat újbóli elvállalását, hogy Békéscsabán született, és tíz éve dolgozik az Előre FC-nél.