Vágólapra másolva!
A Lombard Pápa FC sikertelen bajnoki szereplése miatt csütörtökön közös megegyezéssel távozott a labdarúgócsapat éléről Tóth Bálint szakmai igazgató, helyette Szentes Lázár irányítja a jövőben az együttest.

Az érkező szakember korábban Szombathelyen és Debrecenben is dolgozott. A hajdúsági város tavaly bronzérmes együttesétől november elején távozott. A pápaiak a bajnokság első harmadában jól teljesítettek, hat forduló elteltével 13 ponttal a második helyen álltak. A folytatás viszont katasztrofálisra sikeredett, az őszi folytatásban ugyanis két döntetlen mellett hétszer vereséget szenvedtek a kék-sárgák. Már ősszel is érlelődött az edzőváltás, ám Bíró Péter klubtulajdonos akkor még kitartott Tóth Bálint mellett.

A gárda a 13. helyen várta az idei folytatást. Télen a szakvezetés megerősítette a keretet, ennek ellenére két vereség az eddigi mérleg: szombaton Pápán a Diósgyőr aratott 2-1-es győzelmet, míg szerdán a Fehérvár FC nyert 2-1-re Tóth Bálint gárdája ellen. Bíró Péter tulajdonos rövid egyeztetés után bízta meg Szentes Lázárt. A szakember péntek délután tartja első pápai edzését, akkor véglegesíti stábját is.

A 14. helyre visszacsúszott gárdánál továbbra is a középmezőnybe kerülés a cél. Az alapvető elvárás pedig az, hogy kiesési gondjai ne legyenek az együttesnek. Ebben az idényben ez a kilencedik edzőváltás az élvonalban.

A mostani idény eddigi edzőváltásai:
augusztus 17., Budapest Honvéd: Gálhidi György helyett Bognár György
szeptember 20-21., Budapesti Vasas: Tamási Zsolt helyett Egervári Sándor
szeptember 21., Nyíregyháza: Herédi Attila helyett Szabó András és Détári Lajos
szeptember 29., Diósgyőr: Kiprich József helyett Gálhidi György
november 2., Matáv-Sopron: Dajka László helyett Pintér Attila
november 2-3., Debreceni VSC-MegaForce: Szentes Lázár helyett Supka Attila
november 5., Békéscsaba: Vágó Attila helyett Dajka László
december 29., január 5., Budapest Honvéd: Bognár György helyett Szurgent Lajos
március 17., Lombard-Pápa FC: Tóth Bálint helyett Szentes Lázár.

Pápa-bukta Fehérvárott/sport/magyarfoci/20050316vesztett.html?pIdx=5