Vágólapra másolva!
Pető Tamás helyett a jó formában futballozó DVSC-középpályás Böőr Zoltán került be Lothar Matthäus bővebb keretébe, amelyben helyet kapott egy másik debreceni játékos, Komlósi Ádám és az újpesti Vanczák Vilmos is. A magyar labdarúgó-válogatott kapitánya a hét végi Arany Ászok Liga-forduló után szűkíti a március 30-ai, Bulgária elleni vb-selejtezőre készülő keretét.

A hétközi bajnoki fordulót követően némileg módosult Lothar Matthäus szövetségi kapitány Bulgária ellen készülő bő kerete. Pető Tamás, a NAC Breda középpályása jelezte a kapitánynak, hogy nem érzi tökéletesnek fizikai állapotát.

"Szerintem profi mentalitásra vall, ha egy labdarúgó felhívja a szövetségi kapitányt és jelzi, hogy nincs a maximumon. Egy ilyen fontos mérkőzésen valóban a jó formában lévő labdarúgókra kell alapozni" - kommentálta az mlsz.hu-n Matthäus Pető Tamásnak a mostani vb-selejtezőre vonatkozó döntését.

Pető helyett Böőr Zoltán kerül a bővebb keretbe. "Megvallom őszintén, magyar játékostól még nem láttam hasonlót: Zoli hosszú kihagyás után tért vissza a Honvéd ellen, és a lezajlott két találkozón csapata legjobbja volt" - folytatta a kapitány.

"Böőr szemlélete amúgy is példaértékű, hiszen középpályásként mindig azt keresi, hogyan lehet feltörni az ellenfél védelmét, és lendületet visz a DVSC játékába. Erre a mentalitásra nagy szükség van a válogatottban is."

Egy másik debreceni játékos, Komlósi Ádám és az újpesti Vanczák Vilmos szintén a bő keret tagja lett. "Komlósi korábban is szerepelt a csapatban, és most is jó benyomást tett rám. Tetszik, ahogyan megoldja az egy-egy elleni helyzeteket. Hasonló cipőben jár Vanczák, aki jó formában focizik az idén is" - beszélt a változásokról Lothar Matthäus, aki a hét végi bajnoki fordulót követően szűkíti a válogatott keretét.

A Magyarország-Bulgária vb-selejtező március 30-án szerdán 20.45-kor kezdődik az újpesti Szusza Ferenc-stadionban.

A válogatott bő kerete:
kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Szűcs Lajos (Ferencváros), Rabóczki Balázs (FC Kobenhavn)
védők: Dragóner Attila (Vitória Guimaraes), Stark Péter (Győri ETO), Éger László, Komlósi Ádám (mindketten Debreceni VSC), Gyepes Gábor (Ferencváros), Juhász Roland (MTK Budapest), Fehér Csaba, Vanczák Vilmos (mindketten Újpest FC)
középpályások: Bodnár László (Roda JC), Böőr Zoltán (Debreceni VSC), Korsós György (SK Rapid Wien), Huszti Szabolcs (Ferencváros), Lőw Zsolt (FC Energie Cottbus), Leandro (Ferencváros), Lipcsei Péter (Ferencváros), Molnár Balázs (Ankaraspor), Rósa Dénes (Ferencváros), Simek Péter (Újpest FC), Hajnal Tamás (Sint-Truiden), Vincze Ottó (Győri ETO), Tőzsér Dániel (Ferencváros)
csatárok: Rajczi Péter (Újpest FC), Kerekes Zsombor (Debreceni VSC), Szabics Imre (VfB Stuttgart), Kovács Péter (Viking Stavanger), Torghelle Sándor (Crystal Palace), Kenesei Krisztián (Győri ETO).