Vágólapra másolva!
Raúl, a Real Madrid csatárcsillaga bejelentette: kész elhagyni az együttest, ha ezzel segítheti a krízisben lévő fővárosi klubot. Vanderlei Luxemburgo vezetőedzőt nem zavarják a menesztéséről szóló pletykák, csak arra figyel, hogy feltámassza a gyengélkedő gárdát.

"Imádom Madridot, ez a klub az életem. Éppen ezért bármilyen áldozatra kész vagyok érte. Amióta itt játszom, nem volt rá példa, hogy két egymást követő szezonban ne nyerjünk semmit. Ha az együttes felemelkedéséhez távoznom kell, megteszem" - nyilatkozta a 27 éves Raúl, aki 17 évesen debütált a királyi klub színeiben.

Florentino Perez klubelnök szerdán látogatást tett a csapat edzésén, majd nyilatkozott Raúllal kapcsolatban is, igaz, arról nem tett említést, hogy milyen sorsot szánnak a régóta gödörben lévő csatárnak. "Raúl kivételes képességű játékos, ő a csapatunk kapitánya. Egyike a klubtörténet legfontosabb játékosainak, az is marad. Tizenegy hónappal ezelőtt mindenki azt mondta, hogy mi rendelkezünk a világ legjobb labdarúgóival, s a klub számára most is ők a legkiválóbbak. Büszkék vagyunk rájuk" - mondta Perez.

Vanderlei Luxemburgo vezetőedzőt nem zavarják a menesztéséről szóló pletykák, csak arra figyel, hogy feltámassza a gyengélkedő Real Madridot. "Őszintén mondom, nem aggódom a jövőm miatt. Nem foglalkoztat, hogy a következő idényben is én irányítom-e a Real Madridot vagy más. Csak az érdekel, hogy a lehető legjobb helyen fejezzük be a szezont" - mondta a brazil futballtréner.

A madridi sajtó egyre hevesebben követel földrengésszerű változásokat a nagy múltú labdarúgóegyüttesnél, a csalódást keltő sztárok (Raúl, David Beckham, Zinédine Zidane, Luis Figo, Roberto Carlos, Walter Samuel, Michael Owen, Ronaldo) egy részének távozása mellett már az is felmerült, hogy Luxemburgót a Liverpool csapatát nyár óta irányító exvalenciai Rafa Benítez követi a kispadon. A tekintélyes sportnapilap, a Marca azt sem tartja kizártnak, hogy a Juventust sikeresen dirigáló Fabio Capello visszatér a Realhoz.

"Nem ijesztenek meg a pletykák, természetesnek tartom, hogy ebben a helyzetben beindulnak a találgatások. Brazíliában sincs másként, három-négy vereség után máris edzőcserét követelnek az újságírók és a szurkolók. Ilyen a labdarúgás" - jegyezte meg Luxemburgo.

Florentino Perez Real-elnök a napokban arról biztosította a brazil szakembert, hogy a 2005-2006-os idényben is ő lesz a vezetőedző. A Marcát ez nem zavarta, mindkét jelöltjét megkérdezte. "Most semmit sem mondhatok. Tudom, hogy önök mit írtak, de értsék meg, most semmiről sem beszélhetek. Majd később" - "rázta le" beszélgetőtársát Capello. Benítez arról beszélt, hogy ötéves szerződés köti az FC Liverpoolhoz, vagyis szó sem lehet a hazaköltözésről. "Nincs okom arra, hogy felbontsam a megállapodást" - mondta.

A Real Madrid már több mint egy éve szenved, a 2003-2004-es, trófea nélküli idényt követően sem állt talpra, a mostani évadban már három edző - Jose Antonio Camachót és Mariano Garcia Remónt követte Luxemburgo - dolgozott a sztárokkal. A játékosok kudarcokkal teli hetet zártak: szerdán hosszabbítás után 2-0-ra kaptak ki a Juventustól a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, s a búcsút követően vasárnap sem sikerült a javítás, bajnoki mérkőzésen a bennmaradásért küzdő Getafe 2-1-re nyert a szétesően futballozó fővárosiakkal szemben.

A spanyol kupától és a BL-től már elbúcsúzott a Real, s 10 fordulóval a Primera División zárása előtt 11 pontos hátránnyal követi az éllovas FC Barcelonát a második helyen. A sikercsapat tehát valószínűleg idén sem nyer trófeát.