Vágólapra másolva!
José Couceiro, a címvédő FC Porto vezetőedzője nem lepődött meg azon, hogy csapata 3-1-es vereséget szenvedett az Internazionalétól a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A portugál egyesület 4-2-es összesítéssel búcsúzott a legrangosabb európai kupától.

"Ez a csapat már csak a nevében hasonlít a tavalyira. Teljesen más játékosokból áll, akik nem tudják azt a teljesítményt nyújtani, mint a régiek. 1-0 után még volt esélyünk, de amikor a hazaiak megszerezték a második góljukat, teljesen elszállt az önbizalmunk. Még Jorge Costa szépítő találata után sem hittünk igazán magunkban" - nyilatkozott a szakember.

Az összecsapás hőse a három gólt szerző brazil Adriano volt. Roberto Mancini, a milánói együttes trénere a biztos továbbjutás ellenére nem volt maradéktalanul elégedett: "Gyakorlatilag mindent megtettünk annak érdekében, hogy nehézzé tegyük magunknak a mérkőzést. Amikor szépítettek a portugálok, természetesen megijedtem, de szerencsére Adrianónak sikerült bebiztosítania a győzelmet."

A negyeddöntőbe jutott csapatok: Juventus, AC Milan, Internazionale (mindhárom olasz), Chelsea, Liverpool (mindkettő angol), Bayern München (német), Olympique Lyon (francia), PSV Eindhoven (holland). A sorsolást pénteken tartják a svájci Nyonban.

A Porto tavaly José Mourinho irányításával hódította el a BL-trófeát, s a portugál edzőnek idén is jó esélye van a végső sikerre, ezúttal az angol Chelsea-vel. A szakvezetőt Izraelbe várják gálamérkőzésre. A Simon Perez korábbi izraeli kormányfő által 1996-ban létrehozott és a béke ügyét elősegíteni igyekvő alapítvány szervezésében március 27-én sorra kerülő találkozón két izraeli-palesztin vegyesalakulat méri össze tudását.

A szervezők tájékoztatása Mourinho szakértelmére a "béke csapatára" keresztelt gárdánál számítanának. A szakember kétnapos látogatása során még részt venne egy gyermektornán is, továbbá előadást tartana izraeli kollégáknak. A gála bevételét a Futball Testvériskolák elnevezésű program támogatására fordítják az esemény kezdeményezői. "Ez csupán szerény hozzájárulás a részemről a kölcsönös megértés elősegítésére" - mondta Mourinho.